Fotografije ljubimaca pre i nakon udomljavanja pravi su dokaz da ljubav i briga čine čuda

14.08.2021

11:20 >> 11:37

0

Udomljavanje ne košta ništa, a vama donosi bezgraničnu ljubav i zahvalnost

Fotografije ljubimaca pre i nakon udomljavanja pravi su dokaz da ljubav i briga čine čuda
Copyright Reddit/Printscreen

Mnogo je životinja koje vlasnici zanemaruju, odbacuju i napuštaju. Manji je broj onih koje se izgube ili ostanu bez potrebne brige nakon smrti vlasnika.

Lišene ljudske brige, životinje gube nadu u bolju budućnost. Međutim, nekima od njih osmehne se sreća pa pronađu novu priliku u novim domovima.

Pročitajte još

Naučno je dokazano da život sa kućnim ljubimcem za vlasnike ima psihološke, emotivne i fizičke koristi. Briga o ljubimcu umanjuje osećaj usamljenosti, a stvara osećaj svrhe i ispunjenosti jer pomažete životinji kojoj je to najviše potrebno. Ne treba zanemariti ni činjenicu da udomljavanjem pomažete i čitavoj zajednici u kojoj živite.

Pixabay

Zahvalnost koju će pokazati napuštena životinja kojoj pružite drugu šansu za srećan život, teško da može da se uporedi sa bilo čim.

Ako ste ikada udomili životinju, znate koliko joj je bilo teško da vrati poverenje i ljubav. Srećom, vreme čini svoje i leči sve rane. Mnoge udomljene životinje našle su sigurnost sa novim brižnim vlasnicima.

U nastavku pogledajte fotografije mačaka i pasa pre i nakon udomljavanja koje su podelili njihovi vlasnici na “Redditu”.

Ove fotografije govore više od svake reči, od uplašenih, sklupčanih pufnica do rasterećenih, stamenih životinja razigranih okica, potrebno je samo malo ljudske volje i ljubavi.

Usvajanjem kućnog ljubimca, smanjujete broj napuštenih životinja, a vaš novi ljubimac će vam zauvek biti zahvalan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike