Par udomio medveda od 450 kilograma: Zajedno jedu, piju čaj, sede na kauču i gledaju TV (VIDEO)

13.03.2023

10:15

0

Autor: K. O.

Neobičnom ljubimcu sviđa se ovaj stil života, pa meda obožava piknik

Par udomio medveda od 450 kilograma: Zajedno jedu, piju čaj, sede na kauču i gledaju TV (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Dok većina ljudi u svom domu drži kuce i mace, poneko pticu, hrčka ili ribicu jedan par iz Rusije ima - medveda. Naime, Svetlana i Jurij Pantelenko udomili pronašli su medvedića od svega tri meseca, udomili ga i dali mu ime Stepan.

Oni su napušteno mladunče pronašli u šumi kako plače za majkom koju su ubili krivolovci pa su shvativši koliko je bespomoćan, poveli kući.

I Stepan sa njima živi već skoro trideset godina. Ima preko 450 kilograma, visok je više od dva metra, a ponaša se kao pravi kućni ljubimac.

Sa svojim udomiteljima sedi na kauču i gleda televiziju. Pomaže im i da zalivaju cveće, a jede 25 kilograma ribe, povrća i jaja dnevno.

Svetlana i Jurij kažu da je Stepan vrlo nežan.

- Pronašli su ga lovci dok je bio mali. Ostao je bez majke i bio je u vrlo lošem stanju. Vrlo je društven i jako voli ljude. Nije nimalo agresivan. Ima razne talente i obožava piknik - otkrio je bračni par za Daily Mail.

Iako je ova životinja pripitomljena i nikad nije imala kontakt sa divljinom, sigurno je da i dalje ima svoje nagone. Jurij i Svetlana svesni su toga, pa se prema Stepanu odnose s maksimalnim poštovanjem, a znaju da im on neće nauditi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike