Kako bi pokazao koliko je opasno ostaviti psa u autu po vrućem danu, čovek se "zarobio" u automobilu na 25 minuta

24.07.2022

09:30

0

Autor: D. R.

Svaki vlasnik kućnog ljubimca mora da bude izuzetno oprezan tokom leta

Kako bi pokazao koliko je opasno ostaviti psa u autu po vrućem danu, čovek se "zarobio" u automobilu na 25 minuta
tadeusz-lakota-TrlHGvVLtbA-unsplash - Copyright Unsplash

Većina ljudi svoje ljubimce smatra ravnopravnim članovima porodice - želimo da su uvek zadovoljni i brinemo se kada su bolesni ili u nevolji.

Ako ste vlasnik psa, već znate koliko je sjajno imati takvu energetsku loptu oko sebe. Oni ispunjavaju vaš život beskrajnom ljubavlju i zabavom; nikada vam neće dosaditi - a način na koji vas pozdravljaju, bilo da ste izašli u najbližu prodavnicu ili ste bili odsutni nedeljama, veoma je uzbudljiv.

Međutim, imati krznenog prijatelja znači i veliku odgovornost - posebno tokom leta. Toplotni udar je, na primer, izuzetno opasno stanje, ali dobar deo vlasnika i dalje ne uspeva da obezbedi bezbedno okruženje za svoje ljubimce.

Pexels
 

RSPCA, ili Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama, je dobrotvorna organizacija koja radi u Engleskoj i Velsu koja promoviše dobrobit životinja, a sada su se okrenuli svom zvaničnom TikTok nalogu da pokažu kroz šta psi prolaze kada su zarobljeni u vrućem autu.

Tako su nedavno postavili video na svoj zvanični TikTok nalog koji pokazuje kroz šta psi prolaze kada se ostave u vrućim automobilima. 

Čovek je započeo video time što je odlučio da pokaže koliko je loše biti zaključan u automobilu tokom vrućeg vremena. Na početku eksperimenta, temperatura u automobilu je bila nešto iznad 23°C, a on je rekao da će ažurirati svakih nekoliko minuta.

Unsplash
 

U petom minutu, čovek se vratio sa novim informacijama, rekavši da je pokušao da napravi trominutni video; međutim, kamera je imala neke komplikacije jer je bila previše vruća, a od početka snimka temperatura je porasla na preko 35°C.

Sledeće ažuriranje bilo je za 10 minuta. Rekao je da je počeo da oseća otkucaje srca i da mu je otežano disanje. Čovek je rekao da je temperatura nastavila da raste i dostigla neverovatnih 43°C.

Kasnije, kada je tajmer prošao 15 minuta, u automobilu je počelo da biva kao u peći, a službenik RSPCA je bio jarko crven i znoj se slivao niz njega. Kada je prošlo 17 minuta, temperatura je porasla na preko 50°C.

@rspca_official 🐶 🚗 If you see a dog in distress inside a hot car, call 999 immediately! #RSPCA #Summer #dogsdieinhotcars ♬ original sound - RSPCA_Official

Čovek je potom rekao da ovaj kratak vremenski period za neke nije čak ni odlazak u kupovinu – pa se nada da je ovo otvorilo oči vlasnicima kućnih ljubimaca koji misle da su njihovi psi u stanju da izdrže ovakvu toplotu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike