Profesionalni šetač pasa otkriva šest tajni srećnog ljubimca

06.07.2022

10:29

0

Autor: D. R.

Ako imate psa koji je pun energije, potudite se da trčite s njim

Profesionalni šetač pasa otkriva šest tajni srećnog ljubimca
nicholas-brownlow-lx_KwA7hlLU-unsplash - Copyright Unsplash

Možda mislite da ste kao dugogodišnji vlasnik psa dobro potkovani znanjem i poznavanjem svog ljubimca, ali postoje sigurno neke stvari koje bi trebalo da naučite. Važno je da se, koliko god možete, potrudite da vaš pas bude srećan, a neke stvari koje možda radite mogu uticati na to koliko se osećaju dobro i lepo.

Profesionalni šetači pasa odlično znaju kako da psi budu srećni, a evo šest tajni koje otkrivaju samo za vas. Dakle, ako želite da vaš psić bude srećan, a sigurni smo da želite, čitajte pažljivo.

1. Ostavite njegov povodac na vidno mesto

Povodac vašeg psa treba svaki put da ostavite na istom mestu. Trebalo bi ga ostaviti negde gde ga je lako pronaći. Na taj način vaš pas zna da šetnja nikada nije daleko i da može brzo da izađe napolje.

2. Ta elegantna odeća za pse je više za vas, nego za vašeg psa

Prema šetaču pasa iz Wag Walkinga: „Možete potrošiti 300 dolara na Guči džemper za svoje štene, ali njih nije briga. Ne forsirajte odeću na svom psu - iako će vam biti simpatično, njima definitivno neće. Oni samo žele da jure veverice i njuškaju smeće."

Zapamtite, kupovina slatke odeće za vašeg psa, više usrećuje vas nego njega.

Unsplash
 

3. Čizmice su „ne-ne"

Da li ste videli čizme za pse koje neki vlasnici stavljaju na noge svojim psima? Čizme su još jedno „ne-ne", one su većinu vremena neprijatne za psa. Vaš pas ne želi da ih nosi, one su ogromne za nošenje. Odbacite čizme i samo izađite u šetnju.

4. Okupite ekipu

Ko uopšte želi da šeta sam? Neka vaš pas šeta sa drugim psima kako biste podstakli socijalizaciju. Šetanje psa sa drugim psima može biti odličan način za druženje stidljivog psa i podsticanja samopouzdanja kod psa. Samo se uverite da su svi psi međusobno kompatibilni pre nego što ih stavite u grupu.

Unsplash
 

5. Hodanje je naporan posao

Vežba je neophodna za sve pse. Uverite se da vaš pas ima vremena za odmor i opuštanje. Hodanje im pomaže u održavanju forme, ali je zaista važno i za njihovo mentalno zdravlje. Veoma je važno da svi psi dobiju svakodnevnu šetnju kako bi bili srećni i zdravi, ali nemojte preterati. Izbegavajte da vodite male pse u šetnje koje traju po pet sati, zapamtite da su njihove noge male!

6. Pokušajte da trčite

Ako imate psa koji je pun energije, pokušajte da trčite s njim. A ako ste previše zauzeti na poslu, pitajte svog šetača pasa i vidite da li je ovo usluga koju oni mogu da pruže. Važno je pustiti psa da se istrči i izbaci sav višak energije, kako bi mogao da se opusti kada dođe veče.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike