Mislili ste da partnera birate srcem? O, kako ste se samo prevarili

04.10.2022

11:33

0

Autor: Z.A.S.

Ovoga puta, podsvest je umešala prste

Mislili ste da partnera birate srcem? O, kako ste se samo prevarili
Kako da iznenadite partnera za Dan zaljubljenih - Copyright Profimedia

Znate ono kad kažemo da bismo mogli da biramo glavom, a ne srcem? Većina nas smatra da, pri odabiru partnera, slušamo šta ono što nam srce kaže, međutim, kako se ispostavilo, to baš i nije tako.

Da li je osoba s kojom smo u vezi prava ili ne, znamo od samog početka, samo što to nećemo sebi uvek da priznamo - tvrde naučnici.

Britansko istraživanje je pokazalo da naša podsvest sve vreme veze radi punom parom, tumači nam da li je partner ''taj'' ili treba da idemo dalje, stvara nam asocijacije čim pomislimo i vidimo momka/devojku.

Istraživači su tek venčanim parovima dali zadatak da povežu reči pozitivne i negativne konotacije sa slikom bračnog partnera.

Četiri godine kasnije ispostavilo se da, oni koji su brže spajali negativne reči sa partnerovom slikom, nisu bili zadovoljni u braku, za razliku od onih koji su je označavali pozitivnom.

Pexels
 

Naučnici su to objasnili teorijom da podsvest sve zna od prvog dana i da ne možemo da je prevarimo, čak i kada se trudimo da nam na pomisao na partnera na pamet padaju samo lepe asocijacije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike