Znate li šta je ključ uspešne veze? Nisu ni pažnja, a ni pokloni

28.09.2022

18:02

0

Autor: Z.A.S.

Ništa više nije toliko snažan dokaz ozbiljnosti i posvećenosti kao zajednički račun u banci

Znate li šta je ključ uspešne veze? Nisu ni pažnja, a ni pokloni
Kasica prasica - Copyright Profimedia

Šta je za vas dokaz ljubavi? Da li su to sitna iznenađenja, pokloni, cveće...? Ili smatrate da postoje i drugi, možda čak i važniji, dokazi.

Ništa više nije toliko snažan dokaz ozbiljnosti i posvećenosti kao zajednički račun u banci. Tako je pokazala studija u kojoj je učestvovalo 900 mladih muškaraca i žena koji žive s partnerima.

Istraživanje su sproveli psiholozi sa univerziteta u Ajovi, koji su zaključili da ključ uspešne veze leži u tome da parovi zajednički upravljaju novcem.

Istraživači su ispitanicima postavljali pitanja poput: “Koliko ima izgleda da vaša veza bude dugovečna?” ili “Koliko ste posvećeni u odnosu?”

Rezultati su pokazali da zajednički bankovni račun čuva odnos parova koji žive zajedno, ali nisu venčani niti vereni. Oni tada imaju jaču, stabilniju vezu i više su posvećeni jedno drugom.

Studija je takođe pokazala da su parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planove da se venčaju, podjednako srećni kao i oni koji žive zajedno i planiraju venčanje. S druge strane, ako imaju razdvojene račune, sve se menja.

Unsplash
 

- Kada parovi troše novac s iste kartice, ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke već stvaraju ekonomsku zajednicu s identitetom "mi" - navodi se u saopštenju psihologa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike