Znamo zašto varaju muškarci, a sada su otkrivena i dva razloga zbog kojih će većina žena prevariti svoje partnere

07.07.2022

11:35

0

Autor: Z.A.S.

Međutim, ono što je možda i najzanimljivije jeste da je studija srušila i jedan popularan mit

Znamo zašto varaju muškarci, a sada su otkrivena i dva razloga zbog kojih će većina žena prevariti svoje partnere
Seks - Copyright Profimedia

Muškarci varaju i to je opšte poznata činjenica. Mnogo puta se raspravljalo o razlozima za neverstvo, a više puta je utvrđeno i da oni to često rade isključivo zbog fizičke privlačnosti koju osete prema nekoj drugoj ženi.

Međutim, kao što znamo da muškarci varaju, tako je činjenica da to rade i žene. Međutim, njihovi razlozi su najčešće potpuno druge prirode.

Studija o vanbračnim aferama koju je sprovela jedna britanska internet stranica, uključila je ispitivanje više od 4.000 ljudi i otkrila je da će žene u tuđ krevet najčešće oterati nošenje čarapa u krevetu, usmerenost na zadovoljavanje isključivo sopstvenih potreba, kao i narcističko ponašanje.

Pexels
 

Ženu će na prevaru podstaći i nekreativno ponašanje u krevetu, zbog kojeg seks uvek isto izgleda, odnosno izgleda kao da se "odrađuje" rutinski, kao i preskakanje predigre, zaključak je istraživača.

Međutim, zaključeno je i da će žene, ukoliko varaju, to početi da rade nakon treće godine braka, dok će muškarci početi to da rade malo kasnije, ali ono što je njihov zajednički motiv za preljubu jeste dosada.

Muškarci su kao najčešći razlog za varanje stalne partnerke naveli nedostatak seksa, dok ženama ovaj razlog nije među prvih pet.

Profimedia
 

Ono što je možda i najzanimljivije jeste da je studija srušila i jedan popularan mit, a to je da je muškarcima teže da ostanu verni. Naime, oni sa prevarama "kreću" nakon tri godine i 10 meseci u braku, odnosno kasnije u odnosu na žene.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike