Pet sigurnih znakova koji ukazuju na to da vam se veza polako raspada

23.04.2022

20:10

0

Veze su nezgodne i niko ne želi da se oseća kao da gubi vreme

Pet sigurnih znakova koji ukazuju na to da vam se veza polako raspada
Profimedia

Činjenica je da nije uvek lako reći da li vaša veza ide dobrim putem ili srlja u provaliju.

Međutim, postoje uobičajeni izdajnički znaci da je vaša veza gotova, poput mnogo svađa i nepoverenja, ali mogu biti i manje očigledni signali koje ne želite da previdite ako planirate da ostanete zaljubljeni.

Mnogo je znakova koji vas mogu upozoriti na predstojeću propast, signalizirajući da vaša veza ne ide u pravom smeru i da je vreme da je okončate.

1. Partner vas ne poštuje

- Znak da veza polako propada je ako partner omalovažava onog drugog i tretira ga s nepoštovanjem, privatno ili javno - kaže Barbara Blumfild, savetnica i autorka.

U zdravoj vezi, partneri bi međusobno trebalo da se podržavaju i da jedan drugog bodre i uveseljavaju. Ako vam partner samo ispija energiju i ne pomaže vam kada vam je najpotrebnije, onda je to znak malo većeg problema. Takva veza bi mogla ubrzo da se završi.

2. Partner vas emocionalno zlostavlja

Još jedan znak emocionalnog zlostavljanja može biti partner koji je vrlo šarmantan i fin u javnosti, ali koji se potpuno promeni nakon što se zatvore vrata od stana. Jedan od prvih znakova porodičnog zlostavljanja je da neko ne želi da njihov partner viđa prijatelje i porodicu ili da radi van kuće. Ovakvo ponašanje obično se javlja postupno i znak je partnera koji kontroliše.

Profimedia
 

3. Osećate se nespojivo

Postoje i drugi znakovi upozorenja. Ako sa partnerom nikako ne možete da nađete zajedničko mišljenje ili ako više ne želite ni da budete intimni sa njim, ni da provodite zajedničko vreme, to je znak da više niste zaljubljeni. Uz to, možete pomisliti da ste nespojivi i da više ne možete s njim da komunicirate jer se jednostavno ne slažete. 

- Ako ni jedno ni drugo nema o čemu da razgovara, da, to se čini kao nespojiva veza - upozorava Blumfild.

4. Vodite drugačije živote

Čak i ako se zapitate kakav bi bio život da napustite svog partnera ili se viđate s nekim drugim, to ne znači da veza propada.  Blumfild kaže da je zdravo sanjariti o različitim životnim scenarijima, ali problem nastaje kad krenete da vodite drugačiji život od onog zajedničkog. Na primer, sada odvojeno izlazite u grad, ne idete više na večere, više ste s prijateljima nego s partnerom, ne uključujete ih više u svoj život već radite onako kako vama odgovara i slično.

Unsplash
 

Ne treba da provodite svaku sekundu zajedno, ali određeno vreme bi trebalo da provodite zajednički i da se zabavljate. Provođenje zajedničkog vremena najvažniji je deo veze jer vam pomaže da upoznate partnera i pomaže vam da se više povežete.

Ako nemate vremena jedno za drugo to je klasični znak da vaša veza neće uspeti.

Ljudi rade svašta da bi se zabavili, izlaze u barove, bave se sportom, planinare itd. Ako vaš popis zabavnih stvari više ne uključuje vašeg partnera, postoji razlog.

5. Konstantno se borite oko istih stvari

Ako se uvek nađete u istim bitkama sa svojim partnerom, to može značiti da neko od vas ima neki dublji problem koji treba da reši.

- Ukoliko se stalno svađate oko istih stvari, to je znak da bi vam profesionalna pomoć dobro došla. Obično postoji neki dublji problem zbog kog partner ponavlja jedan te isti obrazac više puta - savetuje Blumfild. 

Profimedia
 

Borba oko potpuno istih stvari iznova i iznova, nije dobra stvar. Učestale svađe oko istih i malih stvari, znak su da je vaša veza osuđena na propast. Ako ne uspete to da rešite, vreme je da odete.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti