Svaki brak je otkačen na svoj način, a razvodi su još luđi: „Izvadi svoje roditelje iz groba na našem imanju“ i „Vrati mi bubreg“

18.04.2022

15:12

0

Kad ljudi koji su se voleli počnu da se mrze, nastaje haos

Svaki brak je otkačen na svoj način, a razvodi su još luđi: „Izvadi svoje roditelje iz groba na našem imanju“ i „Vrati mi bubreg“
Ilustracija - Copyright Profimedia

Najpoznatiji razlog za razvod verovatno jesu „nepomirljive razlike“ – što znači da nijedna strana ne mora da dokazuje ​​da je njihov partner kriv za prekid veze. Ipak, u mnogim državama parovi imaju mnogo više posla oko dokazivanja razloga za prekid.

Koliko je lako ili teško prekinuti brak, uveliko zavisi od toga gde živite. Neki parovi će zakonski biti prisiljeni da čekaju mesecima i dobiju potvrdu o školovanju za razvod pre nego što uopšte podnesu zahtev za razvod.

Pre nego što se Dženifer Lopez udala za kolegu pevača Marka Entonija 2004. godine, on je bio oženjen glumicom i bivšom kraljicom lepote Dajanarom Tores. Nakon što su se Tores i Entoni uobičajeno nagodili tokom brakorazvodnog postupka – starateljstvo nad decom i podela imovine itd. – Tores je navodno morala da potpiše sporazum da nikada ne govori loše o Lopezovoj ili će ga tužiti. Lopez i Mark rastali su se posle deset godina.

Profimedia
 
Posle 18 godina, presekli kuću napola

Podeliti kuću na pola obično znači prodati je i podeliti novac 50/50, ali ne i za supružnike u Kambodži. Oni su 2008. godine doslovno presekli kuću na pola nakon što su okončali 18-godišnji brak. Bilo je lakše nego što mislite jer je kuća – tipična za ruralni deo zemlje – bila drvena.

Izvadi roditelje iz groba i nosi ih sa imanja

Par u Australiji se razvodio, a ona je dobila porodičnu farmu. Ali pošto su na farmi pokopani i njegovi roditelji, zahtevala je da ih iskopa i odnese sa imanja.

Profmedia
 
Platiću ti alimentaciju kad napravim hit

Većina umetnika se nada da će sve što stvore biti hit. Međutim, legendarni album Marvina Geja „Here, My Dear“ uopšte nije trebalo da bude hit. Naime, namerno je napravio loš album jer je polovina zarade išla njegovoj bivšoj ženi. Njegov advokat je predložio ovaj aranžman jer Gej nije imao dovoljno novca da plati alimentaciju za sina.

Sudija naredio: podelite stan na dva

Kada više ne želite živeti sa svojim supružnikom, ali ne možete živeti sami – poznata pojava za neke parove koji se razvode na vrhuncu finansijske krize – svoju rezidenciju podelite na pola. To se dogodilo španskom paru koji je živeo u stanu od 250 metara kvadratnih. Sudija je paru naredio da napravi dve samostalne rezidencije jer bi tako uštedeli novac i bili bolji za njihove male ćerke, piše USA Today.

Pixabay
 
Sve zbog sladoleda i sve za sladoled

Indijac je rekao da je jedan od razloga zašto želi da se razvede od svoje žene taj što je potrošila ogroman deo porodičnog bogatstva na sladoled. Čini se da se sudija nije u potpunosti složio s mužem jer mu je naredio da svojoj od tada bivšoj supruzi od 23 godine plaća dodatni novac svakog meseca za pokrivanje njenih troškova sladoleda.

Vrati mi moj bubreg

Britanka je donirala jedan od svojih bubrega svom suprugu kako bi mu spasila život. Preživio je, ozdravio i četiri godine kasnije ju je napustio. Bila je toliko ljuta da je tražila da joj vrati bubreg. U sličnom slučaju u Njujorku muškarac je tražio da se vrednost bubrega koji je donirao svojoj supruzi uključi u brakorazvodnu nagodbu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike