Koštaju i po nekoliko miliona dolara: Ovo je pet najskupljih ljubimaca na svetu

16.04.2021

10:30

0

Autor: Z. A.

Ili su čuda prirode ili laboratorijskog eksperimenta

Pexels

Neke životinje i kućni ljubimci su toliko skupi da je za njih potrebno izdvojiti na stotine hiljada dolara, a postoje i oni koji vrede milione.

Skupi psi i mačke nekima nisu dovoljno egzotični, pa se odlučuju za druge životinje koje drže kao kućne ljubimce.

Prema portalu Wealthy Gorilla, ovo je pet najskupljih životinja na svetu.

5. Mladunci belog lava (140.000 dolara)

Ako mislite da bi posedovanje tigra ili lava bilo super, šta kažete na belog lava? Prvi put primećeni su 1938. godine u Južnoj Africi, ovi lavovi rezultat su retke mutacije boja. Smatra se da je mutacija posledica recesivnih gena kod oba roditelja. Nakon što na jedno mladunče potrošite oko 140.000 dolara, verovatno ćete morati da kupite i drugo jer oni više vole da nisu sami.

4. Crveni čistokrvni tibetanski mastif (582.000 dolara)

Jedan od najskupljih pasa na svetu, tibetanski mastif izuzetno je redak. Zbog toga je njegova cena pomalo suluda. Obično se čisto uzgajani tibetanski mastif prodaje za otprilike 582.000 dolara, međutim, 2011. jedan retki tibetanski mastif prodat je za 1,5 miliona dolara. Izvorno uzgajani kao psi čuvari, kasnije su mešani s drugim psima, pa su postali sjajni kućni ljubimci, narano – onima koji ih mogu priuštiti.

3. Krava Miss Missy (1,2 miliona dolara)

Ovo je prilično neobičan izbor za kućnog ljubimca. Miss Missy svetski je poznata krava koja je 2009. godine prodata za 1,2 miliona dolara. Nenu cenu formirali su popularnost i uspeh. Osvojila je nekoliko glavnih nagrada i daje 50 odsto više mleka od standardne krave. Možda nije toliko zaigrana kao neki drugi kućni ljubimci, ali sigurno je jedinstvena.

2. Labrador Sir Lancelot Encore (16 miliona dolara)

Kad razmišljate o labradoru, pomislite na prilično uobičajenog i cenovno pristupačnog psa, zar ne? I to je obično istina, međutim, sir Lancelot je malo čudo, pa može zahtevati i astronomsku cenu. Sir Lancelot Encore prvi je uspešno klonirani pas na svetu i njegova cena je neverovatnih 16 miliona dolara.

1. Čistokrvni trkački konj Green Monkey (16 miliona dolara)

Na listi najskupljih ljubimaca na svetu prvo mesto zauzeo je Green Monkey, američki punokrvni trkački konj. Zašto je tako skup? Pa, to ima veze s njegovom neverovatnom brzinom, ali mnogo više s pedigreom. Otac mu je takođe bio punokrvni američki trkački konj. Dakle, kombinacija njegove impresivne brzine i savršene genetike učinila ga je jednim od najboljih konja na svetu, a na aukciji je prodat za 16 miliona dolara 2009. godine.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti