Ekskluzivno za 24sedam, Kristina Ćetković govori o svom kulinarskom kanalu "Remek jelo": Omiljene princes krofne najbolje se prave uz Sergejeve balade

14.12.2020

18:05 >> 12:07

0

Porodica joj je najveći pokretač u celoj priči i svi vole da se motaju po kuhinji, pa se čudi kako svi nemaju po 100 kilograma

Ekskluzivno za 24sedam, Kristina Ćetković govori o svom kulinarskom kanalu "Remek jelo": Omiljene princes krofne najbolje se prave uz Sergejeve balade
Copyright Kristina Ćetković, Foto: Nebojša Babić

Na nagovor svog supruga, jednog od najboljih pevača regiona Sergeja Ćetkovića, Kristina Ćetković pokrenula je svoj kulinarski YouTube kanal pod nazivom “Remek jelo”, nastao taman u vreme pandemije, perioda kada su se mnogi ljudi okrenuli kulinarstvu i porodici.

Iako se na snimcima vide samo ruke, mnogi znaju da iza mnogobrojnih kulinarskih majstorija stoji upravo ova lepa dama, supruga i mama dve divne devojčice.

Ekskluzivno za 24sedam, sa Kristinom smo razgovarali o njenoj velikoj strasti – kuvanju, kao i o njenim najvećim kritičarima – ćerkama Loli i Mili i suprugu Sergeju. Otkrila nam je i koje je njihovo omiljeno jelo, šta sprema za prijatelje, kao i da li se uz balade njenog supruga najbolje prave princes krofne.

Kada ste otkrili ljubav prema kuvanju?

Uvek sam volela da kuvam i nekako sam to sa lakoćom radila. Nije mi teško, koliko god obaveza da imam, da uđem u kuhinju i začas spremim neke kolače. Trudim se da sve bude ukusno i da lepo izgleda.

Promo Remek jelo

Da li ste od onih domaćica koje se za recepte konsultuju s „Guglom“ ili imate neku proverenu osobu (mamu, baku, komšinicu) kojoj se obraćate za savete?

Recepte nabavljam svuda, od maminih i babinih recepata, pa onda redom, iz raznih restorana i od prijateljica. Sada je stvarno lako naći recepte i spremiti neko jelo, jer imate veliku ponudu i na internetu. Dovoljno mi je da pročitam koji sastojci su potrebni i kakav je postupak rada pa da znam da li je neki recept vredan pažnje ili nije. I trudim se uvek da svaki obogatim nečim svojim.

Koje jelo najviše vole deca, a koje je omiljeno Sergejevo jelo?

Deca, kao i Sergej, najviše vole slatkiše. Princes krofne su im omiljene, pa su zato dobile i jednu epizodu u našem crtanom filmu „Lola i Mila“. Uglavnom vole sve da jedu, i često mi pomažu kad se prave kifle, krofne i ostala testa. Obožavaju da se motaju po kuhinji. Nekada u šali kažem da mi nije jasno kako svi nemamo po 100 kilograma.

Kristina i Sergej Ćetković, Foto: Nebojša Babić

Šta spremate kada prijatelje dočekujete na večeri?

Prijateljima uglavnom spremam riblje specijalitete, razne paštete, lignje, a uz sve to obavezno ide domaći hleb. Nije mi teško da kuvam i sa zadovoljstvom to radim. Volim kada je kuća puna i kada sve miriše na razne đakonije.

Oko kog recepta ste se najviše namučili?

Ima ih dosta, ali sve zavisi i od raspoloženja. Ako nisam raspoložena da kuvam, a treba da spremim nešto, to jelo sigurno neće ispasti kako treba. Isto tako, nešto što mi izgleda komplikovano, a stvarno želim da ispadne dobro, bude odlično. Recimo, prvi put kad sam razvijala kore za pitu verovala sam da će biti savršene, i zaista su bile. Drugi put to nije bio slučaj. Unutrašnji osećaj, volja i inspiracija zaista imaju veliki uticaj na kuvanje.

U čemu više uživate dok spremate? U slatkim ili slanim specijalitetima?

Više uživam u slatkim specijalitetima, jer mogu da budem kreativnija. Skoro nikada ne pripremam unapred izgled nekog kolača, to radim u hodu. Tako da se i ja na kraju iznenadim izgledom.

Promo Remek jelo

Kako se rodila ideja za projekat „Remek jelo“?

Na tu ideju sam došla za vreme vanrednog stanja. Kuvala sam svakodnevno, kao i većina ljudi, i sve objavljivala na Instagramu, gde me prate prijatelji i porodica. Onda sam morala mnogima od njih da objašnjavam kako se nešto pravi, i to je bilo toliko često da sam u šali govorila kako ću da otvorim kanal za kuvanje da ne bih po 100 puta zaredom objašnjavala recepte. Svi su mi rekli da to obavezno uradim, iako sam se ja zaista samo šalila. Sergej je to shvatio ozbiljno i jednog dana mi je samo saopštio da je organizovao snimanje i da se spremim. Eto, tako je počelo, i danas sam zaista srećna što sam ih sve poslušala, jer uživam u tome, kanal sjajno izgleda i beleži veliku posećenost. Stiže mi mnogo lepih komentara i nadam se da će se u tom smeru sve i nastaviti.

Zbog čega ste odlučili da se ne pojavljujete dok snimate, već da se vide samo vaše ruke dok spremate?

Mnogo mi je lakše da se vide samo ruke i mislim da je to sasvim dovoljno. Najvažniji su recepti, a to ko sprema i kako izgleda nije toliko bitno.

Kakve recepte imate u planu? Da li se bazirate isključivo na modernim jelima ili ćete predstavljati i neka stara, tradicionalna?

Želim da sve ide polako, bez presije i tenzije. Biće tu i modernih i tradicionalnih jela. Meni bolje idu ova malo modernija, dok pasulj, recimo, ne umem da spremim, iako mi svi govore da je to nešto najlakše. Ne kaže se uzalud „prosto kao pasulj“, ali eto, meni ne ide i nikada ga ne kuvam. Sve što je do sada objavljeno na kanalu „Remek jelo“ je naišlo na veliko odobravanje, već smo pojačali intenzitet i posebno sada, kada nam se približavaju praznici, potrudiću se da pripremim mnoga slana i slatka praznična iznenađenja.

Promo Remek jelo

Od čijih kritika na određeno jelo najviše strepite, uslovno rečeno?

Najviše od utisaka porodice, jer sve ovo radim zbog njih, tako da mi je najvažnije njihovo mišljenje. I uvek kada spremam nešto novo, prvo njih pitam da li je dobro i da li da snimim za kanal, tako da svako moje jelo prolazi strogu komisiju mojih ukućana. S druge strane, danas već imam odgovornost i prema pratiocima na kanalu, pa se zaista trudim da, osim kvaliteta samog jela koji se ne dovodi u pitanje, i na produkcijskom nivou sve bude profesionalno i kvalitetno.

Da li slušate muziku dok kuvate i koje suprugove numere se nalaze na toj plejlisti?

Dok kuvam i snimam uvek je veselo, deca često znaju da „upadnu“ u kadar, pa moramo da ponavljamo. Govore mi šta da uradim i kako da dekorišem. Muzika je, naravno, stalno u pozadini, kako Sergejeva, tako i njegovih kolega sa domaće i inostrane scene.

Promo Remek jelo

Šta će pratioci moći da vide u narednom periodu na vašem jutjub-kanalu? Kakvi su planovi?

Sada su u planu riblji specijaliteti, lignje, tartari i takve stvari. Intenzivno snimamo, tako da će biti mnogo zanimljivih recepata, a posebno ću, kao što sam i rekla, staviti akcenat na novogodišnje i božićne praznike, tako da je u planu mnogo različitih, prelepih poslastica.

Pogledajte jedan od njenih recepata:

Saznaj više:

Kuvala je za Čolu, Tomislava Nikolića, a “preko stomaka” se okumila i sa Ilijom Petkovićem: Sandra Đuretić priča o svom neverovatnom kulinarskom putovanju

Nije nam milo da čujemo: Nutricionisti složni koji kolač iz menija nikad ne treba poručivati jer je najnezdraviji

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike