Džejmi Oliver otkrio recept za zdravu picu na lisnatom testu

09.11.2020

14:25 >> 14:47

0

Autor: Z. A.

Deluje tako slasno i ukusno, a možete je jesti bez griže savesti

Džejmi Oliver otkrio recept za zdravu picu na lisnatom testu
Copyright Instagram: @jamieoliver

U vreme kada je veliki broj ljudi širom sveta u karantinu, slavni kuvar Džejmi Oliver posvetio se pripremi brzih i ukusnih jela po kojima je i postao slavan. Svoju vrcavu strast prema hrani redovno deli sa svojim fanovima na YouTubeu, a ovog puta im je pokazao kako da pripreme zdravu picu u kojoj se uživati bez griže savesti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Da vam zastane dah: Neverovatna umetnost od hrane

Oliver je na svom YouTube kanalu pokrenuo emisiju „Keep Cooking and Carry On“, kojoj je cilj da svim ljudima u izolaciji pomogne u pripremi brzih i jednostavnih recepata. U toj emisiji nedavno je podelio i recept za zdravu ratatuj picu, kojoj je osnova mnogo lakše, prozračnije i manje kalorično lisnato testo umesto klasičnog dizanog testa.
Sve što vam je potrebno za pripremu ovog recepta je lisnato testo koje možete kupiti gotovo, konzerviran pelat u komadu i mnogo povrća koje imate u frižideru. Slavni šef je dve pice pripremao za svoju sedmočlanu porodicu i iskoristio je dva lisnata testa, dve konzerve pelata, beli luk, pola karfiola, praziluk, jednu papriku, nekoliko čerija, pola glavice vcrnog luka, jednu tikvicu, špargle i pola muskvatne tikve.

U tiganju je zagrejao ulje, na njega bacio sitno naseckani beli luk i svež bosiljak, a potom dodao konzervirani pelat koji je ispasirao i pustio da se krčka na vatri. Potom je u drugi tiganj složio krupno nasečeno povrće. Kada je povrće postalo hrskavo, slavni šef ga je usitnio nožem na manje komadiće i prebacio u paradajz da se dinsta. Postupak je ponovio sa svim povrćem.

Zatim je lisnato testo stavio u pleh za pečenje, premazao ga maslinovim uljem i stavio u rernu koju je zagrijao na 200 stepeni i pekao je 15–20 minuta. Kada je lisnato testo pečeno, sledi dodavanje priloga. U gotovi sos s povrćem možete dodati malo sirćeta i maslinovog ulja, kao i svež bosiljak. Tada ga možete ravnomerno rasporediti po površini lisnatog testa ili ga izblendirati u namaz i njime premazati lisnato testo.
Džejmi Oliver je u svom videu prikazao obe varijante i odozgo dodao krupno narezane komade sira.

ČITAJTE I: Nije magija, ali je toliko lako: Kako da oljuštite paradajz

A možete dodati i masline, mocarelu ili slaninu, pa picu desetak minuta zapeći u rerni kako bi se sir otopio. Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike