Nije magija, ali je toliko lako: Kako da oljuštite paradajz

01.11.2020

14:10 >> 11:47

0

Sada ne morate preskakati recepte u kojima se on traži

Nije magija, ali je toliko lako: Kako da oljuštite paradajz
Copyright Pixabay

Kuvani paradajz mnogim jelima daje poseban šmek. Kada ga dodate, deluje kao da se krčkalo satima, bez obzira što nije u pitanju “slow cook” jelo.

Zato je u mnogim receptima naglašeno da treba dodati oljušteni paradajz. A zbog procedure i ne tako čistog zahvata, mnoe domaćice hvataju se za glavu. Ipak, to ne mora tako da izgleda. Postoji mnogo jednostavniji način da oljuštite paradajz.

Da biste mu lako skinuli koru, a pritom sa njim odstranili što manje ploda, najpre mu skinite peteljku, pa ga oštrim nožem zasecite sa donje strane, u obliku malog krsta.

Možda vas zanima: Nije od ptice mleko, niti bogzna kakav luksuz: Jelovnik za dugovečnost kraljice Elizabete

Potom ga stavite u posudu sa ključalom vodom u trajanju od 20 do 40 sekundi, pa ga prebacite u sud sa hladnom vodom.

Posle dva minuta, nožem ili prstima odvojite koru od paradajza. Videćete, ići će lako, maltene u jednom potezu. Ostatak čišćenja obavite na uobičajen način. Sve ovo radite u dubljem tanjiru, kako biste sačuvali sok koji će prilikom ljuštenja izlaziti iz paradajza, pa i njega dodajte u jelo koje pripremate.

Saznaj više:

Prva petorka citrusa ove zime igra za vas: Vi samo treba da napravite 5 zdravih napitaka i virusi nemaju šanse

Prinošen kao žrtva bogovima: Grci i Rimljani ga nisu jeli, već koristili za druge namene

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike