Primenite ove savete i vaša kuhinja će izgledati kao sa naslovne strane magazina

08.07.2022

10:22

0

Autor: D. R.

Svega nekoliko sitnica treba da promenite u svojoj kuhinji da ona zablista i izgleda potpuno drugačije

Primenite ove savete i vaša kuhinja će izgledati kao sa naslovne strane magazina
collov-home-design-zsIx8uc-EcA-unsplash - Copyright Unsplash

Kuhinja je srce svakog doma, mesto gde ljudi provode mnogo vremena. Ali šta treba da uradite kada okruženje oko vas postane dosadno ili kada vam duša traži promene, ali je početak renoviranja zastrašujuć i skup?

Vreme je da osvežite glavnu prostoriju u kući i to na način koji troši najmanje novca i vremena.

Pred vama su dizajnerski trikovi zlata vredni

Uz njihovu pomoć ova prostorija koja postoji u gotovo svakom domu, pretvoriće se u svež i individualan prostor.

1. Kupujte posuđe u jednom stilu

Možete imati skup i sofisticiran kuhinjski nameštaj i modernu ugradnu opremu i uređaje, ali utisak o svom ovom luksuzu može da pokvari neusklađeno staro posuđe ili komadi koji se međusobno ne slažu. Poznato je da je postavljanje stola važan deo dekoracije vaše kuhinje, zato je važno da jela budu servirana i poslužena i posuđu koje je u istom stilu.

2. Koristite krpe neutralnih boja

Kuhinjske krpe su neophodne za svakoga ko provodi vreme u kuhinji. Često ih koristimo i jedva primećujemo. To je razlog zašto treba imati na umu da je ovaj predmet važan deo enterijera. Prilikom izbora kuhinjskog tekstila, bolje je izabrati neutralne i prirodne nijanse. Svojoj kuhinji ćete moći da date moderan i atraktivan izgled uz pomoć ovog dekora, a da ne pominjemo činjenicu da će kuhinja izgledati skuplje.

Unsplash
 

3. Promenite slavine

Ne samo da je slavina stvar koja snabdeva vodom, već je i važan deo unutrašnjeg dekora. Lako može dodati jedinstvenu karakteristiku dizajnu prostorije. Na primer, danas su u trendu beskontaktni, dvobojni i šareni modeli. Odlukom za neobičnu boju (belu, crnu ili bronzanu), možete učiniti da vaša kuhinja izgleda jedinstveno.

4. Čuvajte sredstava za pranje sudova u specijalnim dozatorima

Važno je da sve potrebne stvari budu pri ruci u kuhinji. Ipak, prostor oko sudopere pretrpan deterdžentima za pranje ne izgleda lepo. Pokušajte da sipate ove deterdžente u posebne dozatore koje možete kupiti u bilo kojoj prodavnici sa kućnim potrepštinama. Ovi funkcionalni dodaci će ukrasiti prostor, dok će radna površina odmah početi da izgleda mnogo organizovanije. Glavna stvar koju treba imati na umu je da dozatori koje odaberete treba da budu u harmoniji sa celokupnim enterijerom i svim drugim dodacima.

Unsplash
 

5. Dekorišite staklena vrata zavesicama

Zapravo je prilično lako osvežiti unutrašnjost bez trošenja mnogo novca. Dodajte zavese na staklena vrata gornjih kuhinjskih ormarića. Ovaj dekor će dati određeni šarm i udobnost prostoriji i sakriti vaše posuđe od očiju drugih ljudi. Najbolje je da su zavese napravljene od iste tkanine kao i zavese na prozorima.

6. Postavite utičnice koje odgovaraju boji unutrašnjosti

Utičnice koje stilom i bojom ne odgovaraju unutrašnjosti izgledaju kao naslonjeni okvir za fotografije na zidu. One svojim izgledom mogu pokvariti ukupan utisak kuhinje. Zato se odlučite za utičnice koje odgovaraju boji kuhinjskih pločica kako se ne bi izdvajale iz celokupnog enterijera. Instaliranje skrivenih utičnica može biti još bolje rešenje.

profimedia
 

7. Čuvajte stvari u kutijama

Ako postoji malo prostora između gornjih kuhinjskih ormarića i plafona, verovatno ćete uvek pokušavati da nešto stavite tamo. To zapravo i nije loše, jer svaki prostor treba maksimalno iskoristiti. Ali ako stavite korpu ili kutiju na policu, ovaj prostor neće izgledati tako neuredno i biće vam lakše da održavate kuhinju organizovanom. Štaviše, zaštitiće bilo koji kuhinjski pribor od prljanja.

8. Dekorišite kuhinju cvećem

Cveće može biti završni deo osvežavanja vaše kuhinje. Ono će oživeti sobu, učiniti da izgleda svečano i podići vam raspoloženje. Nema potrebe da čekate posebnu priliku da se počastite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike