U novom ruhu za tren: Poslušajte ovih pet saveta i vaš dom će odisati elegancijom

25.06.2022

15:38

0

Autor: D. R.

Vaš životni prostor je lep i uredan, ali mu ipak nešto nedostaje? Postoji nekoliko vrlo jednostavnih trikova uz pomoć kojih se navedeno može ispraviti za kratko vreme

U novom ruhu za tren: Poslušajte ovih pet saveta i vaš dom će odisati elegancijom
pickawood-h2WbMAg56EM-unsplash - Copyright Unsplash

Verovatno vam je pomalo dosadio izgled vaših prostorija u kući i želeli biste nešto da promenite, ali razmišljate kako ćete sve to da isfinansirate, a i ne biste svoj letnji odmor da potrošite na renoviranje

Postoje mnogo jednostavnija rešenja koja će potpuno promeniti atmosferu u vašem domu, a vi ćete onda sa najvećim zadovoljstvom sesti u fotelju i ispiti kaficu.

Ukoliko bilo koji enterijer izgleda lepo, ali mu nedostaje onaj "wow faktor", pomoći će vam nekoliko trikova koje svako može lako implementirati. Uz njih će svaki dom izgledati kvalitetnije i elegantnije.

Rešite se nepotrebnih stvari

Gotovo svako u domu ima male gomile nereda koje često ignorišemo. Međutim, ako ga fotografišete, a zatim analizirate sliku enterijera, vrlo brzo uočićete "problematična" mesta. Takođe možete razmisliti o tome koje bi predmete mogli da uklonite iz prostorije kako biste stvorili prozračniju atmosferu.

Uključite biljke

Biljke daju život, boju i jedinstvenu atmosferu svakom domu. Svež buket cveća verovatno je najlepša dekoracija u prostoru, ali traje ograničeno vreme. Zelena sobna biljka, s druge strane, trajaće mnogo duže uz adekvatnu brigu.

Unsplash
 

Dopustite nameštaju da diše

Još jedan trik za stvaranje elegantnijeg životnog prostora odnosi se na pomeranje komada namještaja jer čak i nekoliko centimetara može napraviti veliku razliku u celokupnom utisku prostorije. Nameštaj poput kauča možete odgurnuti i nekoliko centimetara od zida.

Promenite raspored slika

Jednom kada ih okači na zid, većina vlasnika domova retko menja raspored slika, a upravo njihovim premeštanjem ili uklanjanjem neke od njih menja se celokupan izgled prostorije. Svako ko se usuđuje da napusti uobičajenu metodu postavljanja slika zasigurno će biti očaran učinkom koji ovaj trik ima na prostoriju.

Unsplash
 

Tretirajte dom poput dizajnera enterijera

Trebalo bi da naučite da gledate na raspored nameštaja očima dizajnera enterijera, jer ćete onda biti u stanju da iskoristite pun potencijal svog životnog prostora. Često su to male stvari, poput promene položaja pojedinih komada nameštaja, a koji mogu značajno uticati na izgled prostora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike