Recept dana: Posna čokoladna torta koja se ne peče, ali i ne zadržava dugo na stolu

18.03.2021

07:08 >> 16:11

0

Autor: Z. A.

A ni u frižideru

Recept dana: Posna čokoladna torta koja se ne peče, ali i ne zadržava dugo na stolu
Copyright Instagram: @slatkadomacica

Čak i ako niste ljubitelj sirovih torti, a pritom još i posnih, ova će vas baš oduševiti. Pritom, sastojci koji u nju idu su zanimljivi i zdravi, a priprema prostija ne može biti. Ukoliko izbegavate slatkiše, ovo je prava poslastica za vas.

Počnite polako da je pripremate.

Sastojci:

Za koru

  • 200 g pečenih lešnika
  • 120 g urmi (odmerene bez koštica)
  • 1 velika kašika meda

Za fil

  • 350 g sirovog indijskog oraha
  • 50 g kakao praha
  • 130 g meda (može i više i manje po ukusu)
  • 70 ml kokosovog ulja
  • 200 ml biljnog mleka (najbolje kokosovo)

Priprema

1. Indijski orah i urme potopite u vodu, s tim što je najbolje da indijski orah potopite noć pre, a urme je dovoljno da stoje jedan sat u vodi. Pre pripreme obe namirnice ocedite.

2. Sve sastojke za koru stavite u blender, najbolje da se melje iz više puta kako bi sve bilo ujednačeno. Zatim u kalup prečnika 20 cm uglavite pek-papir na dnu i rasporedite dobijenu smesu. Odložite u frižider.

3. Sve sastojke stavite u blender i miksajte ih dok ne dobijete svilenkasti fil. Zatim fil rasporedite po kori i stavite tortu u zamrzivač preko noći. Sledećeg dana je izvadite iz zamrzivača, ako volite da torta bude malo mekša, izvadite je sat pre serviranja kako bi omekšala i lakše se sekla.

Bon appetit!

možete da spremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike