Ne bacajte ostatke mesa od ručka: Od njih možete da napravite minimum pet potpuno novih jela
Od variva, preko pilava, sosova, pa sve do girosa
Nakon ukusnog ručka, često nam ostane dosta hrane, među kojom bude i meso. Ono bez problema može da stoji dva do tri dana u frižideru, ali najbolje bi bilo ostatke iskoristite za pripremu novih jela.
Recimo, ostatke mesa možete da iskoristite za varivo. Samo je potrebno da ga isečete na kockice ili komadiće i da ga dodate na kraju variva od mahuna, graška, kupusa ili kelja.
Takođe, dobar način da iskoristite ostatke mesa od ručka, jeste da ga stavite između dva sloja pire krompira u nauljenu posudu. Narendajte sir po želji preko, zapecite i dobićete preukusan obrok.
Ukoliko ste ljubitelj sosova, pripremite svoj omiljeni na uobičajeni način i pred sam kraj pripreme dodajte komadiće mesa, a zatim kuvajte sos još desetak minuta, kako bi se meso ugrejalo i stopilo sa ostalim namirnicama. Sos možete služiti uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
Meso koje vam je preostalo možete da iskoristite i za pilav. Sve sastojke pripremite na uobičajeni način, a zatim pred kraj pripreme dodajte komadiće mesa.
Ako volite tortilje, možete da napravite i svoj giros.
Šta god da napravite, u potpunosti smo sigurni da će biti izuzetno ukusno, samo meso iskoristite na vreme kako se ne bi pokvarilo.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari