Krompir vam se, prilikom kuvanja, redovno raspadne? Ovako skuvan biće mekan kao puter, a trik je u jednom mlečnom sastojku

29.08.2022

12:37

0

Autor: Z.A.S.

Iskusne domaćice, umesto u vodi, krompir kuvaju u mleku

Krompir vam se, prilikom kuvanja, redovno raspadne? Ovako skuvan biće mekan kao puter, a trik je u jednom mlečnom sastojku
pexels-pixabay-45247 - Copyright Pexels

Krompir je mnogima omiljeno povrće. Prepun je skroba i dosta je hranljiv, a fenomenalnog je ukusa na koji god način da ga pripremimo.

Međutim, ono što se mnogima dešava jeste da se prilikom kuvanja raspadne. Zapravo, to je jedna od najvećih noćnih mora svake domaćice.

Međutim, one iskusne koriste jedan trik, a on podrazumeva da krompir, umesto u vodi, kuvaju u mleku.

Možda vam zvuči čudnjikavo, ali, isprobajte ga, garantujemo da ćete se oduševiti rezultatom. Svaki delić će biti mekan, a možete ga služiti kuvanog ili kao pire krompir.

Sastojci:

- 800 g krompira 

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine, a zatim ga stavite u šerpu i kuvajte ga 10 minuta u vodi. Zagrejte mleko, a nakon 10 minuta ocedite krompir i prelijte ga mlekom i odmah ga posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 20-25 minuta. Jako je važno da ga kuvate poklopljenog na niskoj temperaturi da mleko ne bi izgorelo ili iskipelo. Tako skuvan krompir se neće raspasti, a istovremeno će svaka četvrtina biti mekana.

Pixabay
 

Poklopac slobodno skinite na kraju kuvanja, da bi mleko malo isparilo, a kada proces kuvanja bude bio završen, dodajte puter, pustite da se kuva još pet minuta i poslužite krompir koji ćete posuti sitno seckanim začinskim biljem. U slučaju da želite krompir pire, samo ga ispasirajte i to je sve.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike