Zaprška bez grudvica: Trik koji primenjuju najiskusniji kuvari, za jelo bez greške
Savet profesionalaca je da brašno uvek prvo pržite, bez dodavanja putera, u dobro zagrejanom tiganju
Zaprška je čest dodatak jelima i bez nje, ona ne bi imala poseban ukus i šmek. Međutim, ono što ume da bude prilično nezgodno, jesu grudvice koje se često naprave, ako je, prilikom pripreme, ne razblažite dobro.
Na ovom triku će, verujemo, mnoge kuvarice biti zahvalne, jer, zahvaljujući njemu, više neće imati problem sa njenom pripremom. Evo šta i kako je potrebno da uradite.
Prženje
Ono što iskusni kuvari rade, jeste da brašno uvek prvo prže, bez dodavanja putera, u dobro zagrejanom tiganju. Važno je da posuda bude potpuno suva, a da brašno pržite dok ne promeni boju i da obavezno vodite računa da ne zagori.
Voda
Dodavanje u sos
Važno je da zapršku nikada ne sipate u jelo ili sos od jednom, jer ukoliko tako uradite, neće se ravnomerno rasporediti. Uvek sipajte malo po malo i to na više strana i obavezno promešajte koliko god možete.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari