Ove četiri namirnice više nikada ne pecite na roštilju, ali zato isprobajte par grilovanih voćki koje će biti vaša nova omiljena poslastica

03.06.2022

12:31

0

Autor: D. R.

Roštilj definitivno menja ukus hrani, nekoj nagore, nekoj nabolje

Ove četiri namirnice više nikada ne pecite na roštilju, ali zato isprobajte par grilovanih voćki koje će biti vaša nova omiljena poslastica
pexels-alexsandro-rosa-de-mello-1390564 - Copyright Pexels

Ovo je period godine kada se svi trudimo da što više lepog vremena iskoristimo sa porodicom i prijateljima u prirodi na izletu ili svom dvorištu.

Kako bi upotpunili ugođaj, volimo da se opskrbimo sa dosta pića i hrane uz koje je dobra zabava zagarantovana.

Sezona roštiljanja već je počela i mnogi uživaju u ukusnim zalogajima mesa i povrća pripremljenog na vatri.

Pexels
 

Iako mnoge namirnice imaju bolji ukus kad se ispeku na roštilju, postoje neke koje nikada ne biste smeli da stavite na njega. Evo četiri koje često pečemo na roštilju, a tako im samo pokvarimo ukus:

Burgeri

Prastari ideal okretanja hamburgera na roštilju zapravo je pogrešan. Burgeri su bolji kada se peku u tiganjima od livenog gvožđa. Prema rečima kuvara Danijela Vilsona, kad hamburger pečete na roštilju, mnogo masnoće i mesnih sokova na kraju iscuri.

Pexels
 

Oljušteni škampi

Na roštilju možete peći škampe, ali ne oljuštene. Kuvar Ford Fraj tvrdi da je meso škampa previše osetljivo na sušenje kada se stavi na vruć roštilj, bilo marinirano ili ne.

Zelena salata

Na roštilju se može peći i neko povrće - tikvice, krompir, patlidžan i paprike budu savršenog ukusa, ali ne i salate. Zelena salata zadržava puno vode i jednostavno će uvenuti na roštilju.

Slanina

Možda mislite da ćete na roštilju ispeći savršeno hrskavu slaninu, ali to zapravo predstavlja opasnost. Masnoća je zapaljiva i može da prska, a vi ne želite da se približi otvorenom plamenu vatre. Bolje je da je ispečete u rerni ili tiganju.

Unsplash
 

A kako vam zvuči grilovana jabuka, banana ili breskva?

Verujte - fenomenalno je!

Jabuke

Ovo voće nije pogodno samo za pripremu kompota ili za pečenje s orasima. Ukusnu osvežavajuću poslasticu možete dobiti i ako kriške jabuke prelijete mešavinom putera, cimeta i limuna i ispečete na grilu. Poslužite sa suvim grožđem i sladoledom.

Banane

Ovo ukusno voće presecite po dužini i napunite komadićima čokolade. Uvijte bananu u aluminijumsku foliju i tako pecite na roštilju po pet minuta sa obe strane. Oduševićete se neobičnim ukusom omiljenog voća.

Profimedia
 

Breskve

Evo odlične ideje za sočan, zdrav desert! Prepolovite breskve ili ih isecite na kriške, premažite puterom i limunom i ispecite na roštilju. Kao i jabuke, i breskve možete poslužiti sa orašastim ili suvim voćem i sladoledom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike