Novi viralni hit-recept na TikToku: Zdrava alternativa čipsu od krompira - čips od zelene salate (VIDEO)

02.04.2022

11:57

0

Na TikToku viralni postanu upravo najjednostavniji recepti u kojima se koriste samo nekoliko najobičnijih namirnica, što potvrđuje i najnoviji trend na toj platformi - čips od zelene salate

Novi viralni hit-recept na TikToku: Zdrava alternativa čipsu od krompira - čips od zelene salate (VIDEO)
petr-magera-Tb10XvEeyl0-unsplash - Copyright Unsplash

Očita prednost ovog zelenog čipsa je to što ne zahteva nikakvu termičku obradu i vrlo je jednostavan za pripremu, a sve što vam treba je glavica zelene salate, sveži sok od limuna, vinski sirće, biber i himalajska so. Za oblik čipsa, glavicu zelene salate jednostavno rukama iščupajte na komade i ubacite ih u činiju, dodajte začine i sve dobro promešajte.

Recept ovake alternative čipsu od krompira prvi je pre par meseci objavio TikTok korisnik @amalawadfit, a brzo su usledile različite varijacije na istu temu... I mada neki ističu da je samo reč o salati, obožavatelji zelenog čipsa napominju da zdrave zalogaje ne bi trebalo da kritikuju, dok sami ne probaju.

@feelgoodfoodie I’ve never craved lettuce as much as I did after watching @Amal Awad make her lettuce chips! ☺️ 🥬 #lettucechips ♬ original sound - Feel Good Foodie

Kao i većina drugih virusnih TikTok recepata i ovaj se može na više načina prilagoditi različitim ukusima, pa salati neki dodaju i malo sira, drugi umesto himalajske koriste krupnu so s komadićima tartufa i razne sezonske začine, a na TikToku brzo osvanu i slični recepti za druge vrste zdravih čipseva - poput čipsa od krastavca ili od šargarepe.

Baš kao i uz čips od krompira i uz ovaj od salate navodno super idu razni standardni umaci, pa ga možete poslužiti i egzotičniji umak od indijskih oraščića.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike