Recept dana: Sendviči sa uskršnjim jajima - prave se očas posla, a osim što su zdravi, daće vam i neophodnu energiju za ostatak dana

26.04.2022

05:54

0

Dve odlične ideje da iskoristite preostala jaja od praznika

Recept dana: Sendviči sa uskršnjim jajima - prave se očas posla, a osim što su zdravi, daće vam i neophodnu energiju za ostatak dana
Sendvič sa jajima i avokadom - Copyright Profimedia

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i to nije tako bez razloga. Pre svega, on vam daje neophodnu energiju koja vam je potrebna za rad u toku dana.

Takođe, pokreće celokupan metabolizam i pomaže u sagorevanju kalorija tokom dana i zato nikako nije pametno da ga preskočite.

Sa druge strane, ukoliko smatrate da je pametnije da ujutru pojedete brzu i nezdravu hranu, bolje nemojte ni da doručkujete.

Još jedna bitna stvar jeste nivo šećera u krvi koji vam doručak pomaže da podignete. Dakle, ukoliko odlučite da preskočite ovaj obrok, nemojte da vas začudi ukoliko se, tokom dana, budete osećali tromo i defokusirano.

Neki od glavnih razloga za preskakanje doručka jesu žurba ili želja da izgubimo poneki kilogram. Mnogima se dešava i da ne osećaju glad čim ustanu, a zatim preskoče obrok i naprave grešku.

Pokušajte da uvek makar nešto "stavite u usta", a jaja su prilično brza za pripremu. Pogotovo ovih dana, kada verujemo da su vam preostala i od Uskrsa.

Pexels
 

Osim što će povećati osećaj sitosti, smanjiće unos kalorija pri sledećem obroku, a pomoći će i u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.

Iskoristite ih za brzinski doručak, a pred vama su dve ideje.

Sendvič sa jajima i avokadom

Sastojci:

- 3 jajeta

- 1 avokado
- 1/2 limuna
- malo džema
- tost hleb
Unsplash
 

Priprema:

Premažite tost sa malo ulja i prepecite ga u tiganju, a zatim isecite avokado na kriške i stavite ga na tost. Preko njega izrendajte jaja. Stavite i malo džema i limunovog soka.

Sendvič sa jajima

Sastojci: 

- 3 jajeta 
- tost hleb 
- puter ili maslinovo ulje 
- 1 čen belog luka 

Profimedia
 

Priprema: 

Premažite parče hleba maslinovim uljem ili puterom, istrljajte ga čenom belog luka, a zatim ga prepecite. Poređajte kuvana jaja preko, a prethodno ih isecite na četvrtine ili ih izrendajte. Ukoliko želite, dodajte sir i šunku, pa čak i neku salatu.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike