Dame su odabrale najbolje automobile 2023: U finalu su moćne mašine, a pobednik će biti proglašen 8. marta

19.02.2023

08:35

0

Autor: Z. A.

U užem izboru su „Jeep“, „Kia“, „Audi“...

Dame su odabrale najbolje automobile 2023: U finalu su moćne mašine, a pobednik će biti proglašen 8. marta
pexels-konstantin-mishchenko-9853764 - Copyright Pexels

Žiri izbora za ženski svetski automobil godine izabrao je najbolje u pojedinim kategorijama.

Žiri koji čine 63 automobilske novinarke iz 45 zemalja sveta je nakon izbora finalista proglasio najbolje u pojedinim kategorijama.

Kako navodi Index.hr, u svim kategorijama, osim u onoj za sportski auto godine, pobedu je odneo povišeni model - SUV ili kamionet.

Pixabay
Audi

Tako je, redom, „Kia Niro“ proglašena najboljim urbanim vozilom. Pomalo neočekivano jer se ne radi o malenom gradskom modelu.
S druge strane, izbor „Audija RS3“ za najbolji sportski automobil je čak i očekivan, pogotovo jer je „Audi A3“ već godinama jedan od omiljenijih automobila među vozačicama.

Ženski žiri je pomalo iznenađujuće u kategoriji porodičnog SUV-a za pobednika izabrao „Jeep Avenger“. Novi SUV ima vrlo privlačan izgled, prvi je električni „Jeep“, ali je ujedno i osetno manji od, primera radi, „Kije Niro“ koja je, podsetimo, izabrana za gradski auto godine.

Profimedia
Kia

- „Jeepovo“ prvo 100 odsto električno vozilo ima vrlo uspešan dizajn i izuzetnu terensku sposobnost uprkos tome što ima pogon na prednje točkove - navodi se u saopštenju.

Idemo dalje. U segmentu velikih vozila „Citroen C5 X“ pobedio je u grupi „velikih automobila“, dok je „Nissan X-trail“ najbolji „veliki SUV“. Konačno, u klasi 4 x 4 i pick-up pobednik je „Ford Ranger“.

Profimedia
Citroen C5 X

Ukupni pobednik - Svetski ženski automobil godine - biće proglašen 8. marta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike