Otvorena letnja sezona na Torniku: Cene ove godine do deset odsto više u odnosu na prošlu, pripremljeni brojni zabavni sadržaji (FOTO)

22.06.2024

14:20

0

Zlatibor je planina koja godinama unazad obara rekorde kad je u pitanju letnja turistika sezona, pa se nadaju da će i ova poput prethodnih biti odlična

Otvorena letnja sezona na Torniku: Cene ove godine do deset odsto više u odnosu na prošlu, pripremljeni brojni zabavni sadržaji (FOTO)
Copyright RINA

Letnja sezona na zlatiborkom vrhu Tornik i zvanično je otvorena. Prvog dana sezone svi sadržaji na Torniku besplatni su za posetioce.

U ponudi posetiocima i ove godine su brojni zabavni sadržaji, poput panoramske žičare, boba na šinama, zip lajn, staze za planinski biciklizam i veštačka stena za penjanje.

- Sezona će trajati do polovine septembra, a posetioci će uz sadržaje u samom podnožju Tornika moći da iznajmljuju i bicikle i kartove. Takođe, na Torniku su i „Avantura park“ i tereni za mini golf. Radno vreme biće od 10 do 17 časova svakog dana tokom trajanja letnje sezone. Cene svih sadržaja su inače više za 10 odsto u odnosu na prošlu letnju usezonu“, rekao je za medije Branko Blagojević, rukovodilac Ski centra Tornik.

Zlatibor je planina koja godinama unazad obara rekorde kad je u pitanju letnja turistika sezona, pa se nadaju da će i ova poput prethodnih biti odlična. Prema zvaničnim podacima prošle godine ostvareno je preko milion noćenja, a podaci su ohrabrujući i za prva četiri meseca ove godine.

- Povećan je broj domaćih turista za 33 odsto, a ostvaren broj noćenja stranih turista je 36 odsto veći, tako da očekujemo još uspešniju nastupajuću sezonu i nove rekorde, izjavila je Nevena Majstorović iz TOZ.

Sveobuhvatna letnja turistička sezona na Zlatiboru biće predstavljena za koji dan, a bogat program pripremaju Gold gondola, Kulturni centar i Turistička organizacija Zlatibor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike