Vojvodina pomaže održavanje tradicionalnih manifestacija: Čak 25 miliona dinara bespovratne pomoći

11.03.2024

12:43

0

Po jednoj prijavi se može dodeliti od 40.000 do maksimalno milion dinara

Vojvodina pomaže održavanje tradicionalnih manifestacija: Čak 25 miliona dinara bespovratne pomoći
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje tradicionalnih manifestacija na teritoriji Vojvodine, od 1. januara do 31. decembra 2024. godine.

Dodeljuje se ukupno bespovratno 25 miliona dinara, a konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 22. martom 2024.

Po jednoj prijavi se može dodeliti od 40.000 do maksimalno milion dinara, a intezitet pomoći iznosi do 80 odsto vrednosti projekta bez PDV-a.

Kako je navedeno u konkursu, on je raspisan s ciljem bolje promocije i podizanja kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Pravo na podsticaje ostvaruju udruženja građana sa sedištem u AP Vojvodini, koja su upisana u Agenciji za privredne registre pre 1. januara ove godine, a u čijem su delokrugu poljoprivredne aktivnosti i ruralni razvoj, kao i ona koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, neguju tradicionalne vrednosti i bave se očuvanjem starih zanata na selu, osim kulturno umetničkih društava.

Samo jedna prijava po konkursu

Ističe se i da podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu. Dodaje se da su bespovratna finansijska sredstava koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena za sufinansiranje organizovanja sajmova, manifestacija i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja kao i lokalnih manifestacija sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda.

24sedam/Goran Sivački
 

Sredstva se mogu utrošiti za zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izradu dizajna i štampanje promotivnog materijala, kao i za troškove oglašavanja u štampanim i elektronskim medijama, putovanja (prihvatljivo do 10.000 dinara), kupovine materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina, ali i kupovinu pehara i medalja za nagrade. 

Organizator kome su odobrena sredstva za održavanje manifestacije ima obavezu da, tokom trajanja manifestacije, istakne da je manifestacija sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike