Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Nastavljamo da negujemo uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Savu

27.01.2024

16:10

0

Grad Novi Sad svake godine ulaže značajna sredstva u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, kupovinu nameštaja i nastavnih sredstava, istakao je gradonačelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Nastavljamo da negujemo uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Savu
Milan Đurić - Copyright Foto: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik/Gradska kuća Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je danas svečanosti u Muzičko-baletskoj školi povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava koju su zajedno organizovale četiri novosadske škole i istakao da se takvim proslavama neguje uspomena na najvećeg srpskog prosvetitelja još od 1840. godine.

- U januaru te godine, odlukom Sovjeta Knjaževstva Srpskog, proslavljana je prva Školska slava Kragujevcu i Beogradu, a posle se proširila na sve škole u zemlji. Vekovi se nižu, godine prolaze, ali sećanje prenošeno sa generacije na generaciju, ne bledi. I danas se sećamo životnog dela prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save, učitelja pismenosti, zaštitnika srpske duhovnosti - rekao je Đurić.

On je dodao da Grad Novi Sad svake godine ulaže značajna sredstva u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, kupovinu nameštaja i nastavnih sredstava, saopštio je Grad Novi Sad.

Đurić je naglasio da je planiranim budžetom za 2024. godinu za oblast obrazovanja izdvojeno osam milijardi dinara.

 

 

- Nastavićemo da unapređujemo obrazovanje, jer je ono temelj napretka čoveka i čitavog društva. Znanje i prosvećenost, odgovornost i sabornost! To je naš put - istakao je gradonačelnik.

Đurić je iskoristio priliku da nastavnom kadru i svim zaposlenima u prosveti poželi uspeh u budućem radu, a školsku slavu je čestirao svim učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Svečanost povodom dana Svetog Save zajedno su organizovale Gimnazija "Svetozar Marković", Škola za dizajn "Bogdan Šuput", Baletska škola u Novom Sadu i Muzička škola "Isidor Bajić"

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike