Vreli asfalt se puši u selu kod Čačka: Meštani Donje Gorevnice decenijama išli po blatu i rupama - sada je tome došao kraj (FOTO)

27.12.2023

15:58

0

Meštanima sela Donja Gorevnica sada se konačno ostvaruje san

Vreli asfalt se puši u selu kod Čačka: Meštani Donje Gorevnice decenijama išli po blatu i rupama - sada je tome došao kraj (FOTO)
Copyright RINA

Za opstanak i život na selu ništa nije važnije nego dobar prilazni put - to neretko kažu svi oni koji su odlučili da ostanu na svojoj dedovini.

Meštanima sela Donja Gorevnica sada se konačno ostvaruje san jer su radovi na asfaltiranju jako važne saobraćajnice koju nazivaju Jevtovića put u završnoj fazi.

- Saobraćajnica je dužine 1.100 metara, a prostire se u dva kraka i veoma je važna za meštane ovog kraja. Nekoliko godina unazad rešavali smo imovinsko-pravne odnose, kako bismo sada došli u situaciju da ovaj put može da se uradi - rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

RINA
 

On je dodao da do kraja godine, od ovog novca treba da budu završene još četiri saobraćajnice.

- Veliku zahvalnost dugjemo meštanima na strpljenju, koji su, kako sami kažu, decenijama čekali na izgradnju ove saobraćajnice, naglasio je Todorović.

Ova investiciju, vrednu 12 miliona dinara, finansira Vlada RS, na zahtev Grada Čačka, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je za Čačak izdvojilo dodatnih 110 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike