Meštani na Pešteru više neće biti odsečeni od sveta: Asfaltira se put do velike srpske svetinje - manastira Kumanica (FOTO)

01.09.2022

09:50

0

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, istakao je da nema stajanja, ni kalkulisanja kad je u pitanju rad na izgradnji novih puteva

Meštani na Pešteru više neće biti odsečeni od sveta: Asfaltira se put do velike srpske svetinje - manastira Kumanica (FOTO)
1662020565viber_image_2022-08-29_13-41-18-088 - Copyright RINA

Peštersko selo Bare nakon nekoliko decenija čekanja konačno će dobiti saobraćajnu vezu do velike svetinje - manastira Kumanica. 

Državni put IIA reda broj 201, koji vodi od Sjenice do državne granice sa Republikom Crnom Gorom, sprema se za asfaltiranje u dužini od osam kilometara, čime se ostvaruje san svih meštana ovog kraja.

- Preko leta ovuda se može samo terenskim vozilima, a sa prvim snegovima mi budemo po nekoliko meseci potpuno odsečeni od sveta. Asfaltiranje ove deonice za nas znači život i bolje sutra - kažu za RINU meštani.

RINA
 

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da nema stajanja, ni kalkulisanja kad je u pitanju rad na izgradnji novih ili na sanaciji već postojećih saobraćajnica koje nisu u zavidnom stanju.

- Taj deo zemlje, Tutin, Novi Pazar, Sjenica , do sada je bio zaboravljen. Mi sada investiramo, gradimo ključnu saobraćajnicu za njih, ali i investiramo u lokalne puteve. Naš cilj je da auto-put bude glavna komunikaciona veza između svih delova Srbije, kao i sa susednim državama, ali i da do svake kuće vodi asfalt. Nećemo stati dok to ne ostvarimo. Naše mašine se ne gase. Nijedan radni bager niti građevinski kamion ne stoje parkirani, svi su na terenima - rekao je Momirović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike