Rekonstruišu se putevi u okolini Čačka: Najavljena izgradnja pet kružnih tokova

15.11.2023

17:15

0

To je mnogo bolje rešenje nego semafori. Radovi će krenuti na proleće, a projekti su već gotovi - rekao je Drobnjak

Rekonstruišu se putevi u okolini Čačka: Najavljena izgradnja pet kružnih tokova
Copyright RINA

Na teritoriji grada Čačka biće rekonstruisani svi lokalni putevi uništeni tokom izgradnje auto-puta, a pre svega 28 kilometara u selu Gornja Gorevnica.

- Prošle godine je urađeno pet kilometara. U ovom trenutku se radi još četiri ali je planirano da se uradi sve što je oštećeno tokom izgradnje auto-puta. Tu cenu smo morali da platimo i to je dogovoreno sa kineskim izvođačima - rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Drobnjak je najavio i izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih kružnih tokova u samom Čačku, u kome već postoji devet raskrsnica sa ovakvim rešenjem.

- Uradićemo pet kružnih tokova u samom Čačku. To je mnogo bolje rešenje nego semafori. Radovi će krenuti na proleće, a projekti su već gotovi. Počinjemo da radimo obilaznicu od Ljubića preko Zapadne Morave do Beljine, Jabučnjak ili severnu obilaznicu - istakao je Drobnjak.

Novi kružni tokovi će biti izgrađeni u naselju Atenica, kod crkve svete Marine, i dva na „kružnom putu” odnosno obilaznici oko Čačka i to jedan u Pridvorici, a drugi u Konjevićima. Dva postojeća kružna toka, jedan na početku Bulevara Tanaska Rajića, u Ljubiću na takozvanoj „Rampi”, a drugi u Konjevićima, biće prošireni kako bi bili u punom profilu od 41 metra.

Kada je u pitanju izgradnja deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Lučana, Drobnjak ističe da su neimare zatekli veliki problemi sa tunelom „Munjino Brdo”.

- Izuzetno loša geologija, dosta vode i rastresit materijal. Zbog toga se sporo radi, dnevno po metar ili dva. Treba još par stotina metara kako bi se izašlo iz tih problema, a posle će ići brže. Tada će se raditi od osam do dvanaest metara dnevno, kako bi se završilo do sledeće godine u ovo doba - rekao je Dorbnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike