Milijarda više za obrazovanje u Novom Sadu: Đurić - Škola na Jugovićevu kreće sa radom 2025. godine, "Miloš Crnjanski" imaće 12.000 kvadrata

27.12.2023

12:48

0

U sistem obrazovanja uloženo je osam milijardi

Milijarda više za obrazovanje u Novom Sadu: Đurić - Škola na Jugovićevu kreće sa radom 2025. godine, "Miloš Crnjanski" imaće 12.000 kvadrata
Milijarda više za obrazovanje u Novom Sadu - Copyright Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Grad Novi Sad je rekonstruisao nove škole i vrtiće i smanjio listu čekanja u državnim vrtićima.

Grad subvencioniše odlazak i u privatne vrtiće, sa 30 odsto.

U sistem obrazovanja uloženo je osam milijardi, milijarda više nego u 2022. godini. 

- Za naše najmlađe sugrađane, sredinom novembra, otvorili smo na Adicama novo zabavište, a očekuje nas završetak radova na zabavištu u Miše Dimitrijevića, u koji bi mališani trebalo da krenu krajem januara, početkom februara. Dalje nastavljamo kao Grad da finansiramo, prvi smo grad u državi koji je 2020. krenuo da finansira gradsko zabavište stopostotno - naglasio je gradonačelnik Milan Đurić za "Puls Srbije", na Kurir TV.

U naselju Jugovićevo niče i nova škola, za koju je Grad Novi Sad izdvojio milijardu dinara, a koja će se prostirati na 4.000 kvadrata. Prvi čovek Grada istakao je da će škola krenuti sa radom u školskoj godini u septembru 2025. godine.

- Škola "Miloš Crnjanski" je još jedna škola, koja će imati 12.000 kvadrata, to je tri puta veća, vrednost je oko tri milijarde dinara, a celokupan iznos finansira Autonomna Pokrajina Vojvodina - naveo je Đurić.  

Sledeće godine očekuje se izgradnja osnovnih škola na Sajlovu, Adicama i Petrovaradinu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike