Gradonačelnik Đurić: I naredne godine sredstvima iz budžeta šaljemo 400 penzionera u banje

26.12.2023

14:26

0

Naša država pokazuje nemerljivu brigu prema najstarijim sugrađanima. U oktobru pored povećanja penzija od 5,5% i jednokratne pomoći države od 20.000 dinara, najavljeno je i povećanje od 14,6% od 1. januara 2024. godine

Gradonačelnik Đurić: I naredne godine sredstvima iz budžeta šaljemo 400 penzionera u banje
Milan Đurić - Copyright Instagram_milandjuric_gradonacelnik

Prisustvovao sam godišnjoj sednici Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada sa kojim od 2017. godine, kada je potpisan Protokol o saradnji, imamo odličnu saradnju -

I naredne godine, iz Budžeta ćemo obezbediti sredstva za odlazak u banje 400 penzionera, zatim, za jednokratnu novčanu pomoć najugroženijim korisnicima penzije 20.000 dinara, plaćanje režijskih troškova za domove, kao i za adaptaciju već postojećih i izgradnju novih domova penzionera.

Na teritoriji Grada radi ukupno 19 Klubova penzionera. Od 2016. godine, intenzivno radimo na njihovoj rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji novih.

Takođe, finansijski brinemo o najsiromašnijim penzionerima isplatom jednokratne pomoći od 20.000 dinara. I naša država pokazuje nemerljivu brigu prema najstarijim sugrađanima. U oktobru pored povećanja penzija od 5,5% i jednokratne pomoći države od 20.000 dinara, najavljeno je i povećanje od 14,6% od 1. januara 2024. godine. 

I ubuduće ćemo se truditi da zajedno rešavamo sva pitanja koja su ključna za bolji život penzionera kojih u Novom Sadu ima preko 72 000.

Čestitam na svim dosadašnjim rezultatima Udruženja i želim svim našim penzionerima dobro zdravlje i srećne novogodišnje i božićne praznike.

Zajedno stvaramo još bolji i napredniji Novi Sad! 

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike