Ministar Cvetković posetio najveće preduzeće u Rasinskom okrugu: Obišao i infrastrukturni projekat "Stari aerodrom" (FOTO)

20.11.2023

20:21

0

Istakao je da Ministarstvo privrede radi na tome da se Srbija ravnomerno regionalno razvija, da investicije ne odlaze samo u velike gradove, već u sve regije podjednako

Ministar Cvetković posetio najveće preduzeće u Rasinskom okrugu: Obišao i infrastrukturni projekat "Stari aerodrom" (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede u Vladi Srbije Slobodan Cvetković bio je danas u radnoj poseti Kruševcu gde je obišao infrastrukturni projekat „Stari aerodrom“, koji je sufinansiralo Ministarstvo privrede, a zatim i korporaciju „Trajal“, najveće preduzeće u Rasinskom regionu.

Prilikom obilaska infrastrukturnog projekta „Stari aerodrom“, Cvetković je podsetio da je u ovaj grad, u periodu od 2015. godine do danas, uloženo više od 640 miliona dinara, što je bila zajednička investicija Ministarstva privrede i Grada Kruševca.

- Ministarstvo privrede odvaja sredstva za poslovnu infrastrukturu, radimo zajedno sa lokalnim samoupravama kako bi stvorili preduslove za dolazak investitora. To znači da moramo imati putnu, komunalnu i energetsku infrastrukturu, sve što je neophodno da bi dolazili investitori. Kosovska ulica u Kruševcu predstavlja logičan produžetak poslovne zone, mestu gde su locirane ozbiljne kompanije poput „Henkela“ i drugih. slobodan Parcele u ovoj ulici su potencijalna mesta za nove domaće i strane investitor e- rekao je Cvetković.

Istakao je da Ministarstvo privrede radi na tome da se Srbija ravnomerno regionalno razvija, da investicije ne odlaze samo u velike gradove, već u sve regije podjednako.

Foto: Ministarstvo privrede
 

-Za potrebe realizacije infrastrukturnih projekata koji se odnose na poslovnu infrastrukturu, Ministarstvo privrede je u 2023. opredelilo budžetska sredstva u iznosu od milijardu dinara. Takođe, za navedenu namenu u budžetu za 2024. opredeljen je isti iznos sredstava- rekao je Cvetković. Ministar privrede je ukazao da interesovanja lokalnih samouprava prevazilaze raspoloživa sredstva.

Realizacijom infrastrukturnog projekta „Stari aerodrom“ doprinelo se podizanju nivoa privredne aktivnosti subjekata koji već posluju na tom području - Tržni centar BIG, Kromberg i Šubert, Roda, Lidl, kao i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje novih investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Tokom posete „Trajalu“, najvećeg preduzeća u Rasinskom regionu, koje je pre 134 godine ukazom osnovao kralj Milan Obrenović, ministar privrede je izrazio zadovoljstvo što, u okviru državnih potencijala postoji jedno preduzeće koje funkcioniše na ovako visokom, svetskom nivou.

Foto: Ministarstvo privrede
 

 -Zadovoljstvo mi je što sam se susreo sa rukovodstvom „Trajala“ i direktorom korporacije Milošem Nenezićem, koji predstavlja model jednog savremenog menadžera. Mislim da bi „Trajal“ mogao da bude jedno ogledno polje, gde bi se videla i sledila neka vrsta standarda i svega što bi trebalo da se inkorporira u vrednosti i politiku poslovanja javnih preduzeća. Zadivile su me vrednosti poslovanja i funkcionisanje fabrike, odnosa zaposlenih, korporativne kulture, razvojnih projekata i izuzetno velike društvene odgovornosti- rekao je ministar Cvetković.

Dodao je da kompanija „Trajal“ zapošljava skoro 1.300 ljudi, ističući pritom da je to izuzetan doprinos privredi Republike Srbije.

Generalni direktor „Trajala“ Miloš Nenezić je rekao da je odmah dolaskom Slobodana Cvetkovića na funkciju ministra privrede, ovoj korporaciji pružen snažan podstrek.

-Ministar Cvetković nam je prvo odblokirao birokratsku infrastukturu. Njegovim dolaskom je sve stavljeno na svoje mesto i „Trajal“ radi i zapošljava nove ljude- rekao je Nenezić.

 
Korporacija „Trajal“ u svom sastavu ima pet fabrika i jedna je od najvećih izvoznika.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike