Zašto me ostavi, prijatelju, život si mi ulepšao: Potresna priča o prijateljstvu čoveka i psa, Tomo sebi i Vukiju podigao nadgrobni spomenik

20.11.2023

15:33

0

Dugo će meštani sela Luke pamtiti tog sibirskog haskija koji im je čuvao kuće i bio im, kako kažu, najbolji komšija i prijatelj

Zašto me ostavi, prijatelju, život si mi ulepšao: Potresna priča o prijateljstvu čoveka i psa, Tomo sebi i Vukiju podigao nadgrobni spomenik
Tomo Prodanović - Copyright Foto: RINA

Da je prijateljstvo između čoveka i psa veliko i večno, na svom primeru je pokazao i Tomo Prodanović iz ivanjičkog sela Luke.

On je svom najboljem prijatelju, svom pokojnom psu Vukiju, podigao spomenik, ali i sebi odmah pored njegovog za života. Dugo će meštani ovog sela pamtiti upravo tog sibirskog haskija koji im je čuvao kuće i bio im, kako kažu, najbolji komšija i prijatelj.

- Njemu sam podigao spomenik koji je koštao oko 2.000 evra, dok je spomenik koji sam sebi za života napravio koštao nešto manje, oko 1.500 evra, i na njemu se nalaze njegove slike. Njega sam najviše voleo i takvu ljubav i vernost nikada nisam osetio nikada u životu. Zato sam mu i podigao spomenik - kazao je Tomo za agenciju RINA.

Foto: RINA
 

Srceparajuće reči posvećene sibirskom hasjkiju stoje na poleđini nagrobnog spomenika koje je Tomo napisao.

"Zašto si me ostavi, prijatelju, da tugujem za tobom ceo život svoj. Život si mi ulepšao, smeh i radost doneo, a onda me napustio i tugu mi doneo. Nek su anđeli sa tobom svi nebeski, a ti mene čuvaj anđele zemaljski. U srcu ćeš mome živeti zauvek", napisao je na spomeniku Prodanović.

On dodaje da je Vuki bio poseban pas, koji se nikada od svog prijatelja nije odvajao.

Foto: RINA
 

- Gde god ja zanoćio, bez obzira na to koliko daleko bilo, on me je uvek na kućnom pragu čekao. Takva vernost se nije mogla videti u životu, niti čovek može tako veran da bude. Njega sam kupio u Lazarevcu, kao štene koje nije imalo ni 30 dana, od jedne profesorke koja je iz Rusije donela njegove oca i majku, prava sorta. Nažalost, moram da budem iskren, slušao me je bolje od mojih prijatelja ljudi - priča Tomo.

Nažalost, Vuki je proživeo samo dve godine, a zatim se preselio na onaj svet.

Foto: RINA
 

- Jedan komšija je sa novom "ladom" prolazio i udario ga. Haskiju je srce puklo kada je pokušao tako povređen da se vrati, preminuo je na reci na kojoj je leti provodio vreme - rekao je Prodanović.

Dakle, jednoga dana na ivanjičkom proplanku počivaće dva velika prijatelja. Gazda Tomo i njegov najbolji prijatelj, verni pas Vuki, čiji su prijateljstvo i vernost bili bezgranični i iskreni.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike