Dragan je slep već 30 godina, ali radi na cirkularu, sa kosom i motikom...

30.10.2023

10:05

0

Kako kaže, ništa mu ne pada teško i njegov dan traje više od 30 časova, jer radeći zna da dočeka i duboku noć i jutro

Dragan je slep već 30 godina, ali radi na cirkularu, sa kosom i motikom...
Copyright printscreen/Informer/TV dnevnik

Dragan Popović Kuruzlija iz sela Ponikovice, na pola puta između Požege i Užica, poslednje tri decenije je slep, ali to ga ne sprečava da radi sve poslove na svom imanju. Njegove oči su crni štap i prsti kojima nepogrešivo barata i cirkularom, strujom, kosom, motikom, harmonikom...

- Nisam ni primetio mrak koji mi se iznenada prikrao. Radim poslove koje ljudi sa dobrim vidom možda ne bi tako dobro uradili. Kosim, kopam, radim na cirkularu, zidao sam kuću, moje ruke su moj vid. Kopam malinu, privezujem je, radim sve prstima  i svetlost mi ne treba - priča Dragan.

Kako kaže, ništa mu ne pada teško i njegov dan traje više od 30 časova, jer radeći zna da dočeka i duboku noć i jutro. 

- Kopam maline prstima, zemlja je mekana, ako pak naiđem na tvrđu, imam u džepu drveni štap i sa njim bušnem zemlju. Napravio sam inkubator za piliće, izvodim za moje domaćinstvo, gajimo živinu, imamo svega ja i moja supruga, i srećni smo na ovom parčetu raja koji smo sami sagradili -  dodaje on.

Plac za kuću kupio je uz pomoć dobrih ljudi, koji nisu zaboravili sva njegova dobra dela i prema njegovim rečima, tu je našao svoj raj na zemlji. Jedino zbog čega zaplače "to je zbog nepravde koju nam čine" i ističe da su suze celoga čovečanstva iste. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike