Htela da pomogne slepom čoveku, a on joj preti već šest godina: "Silovaću ti dete, a ti ćeš to da gledaš"

20.10.2021

14:13

0

Zaključao je u stan i rekao joj da "neće živa izaći"

Htela da pomogne slepom čoveku, a on joj preti već šest godina: "Silovaću ti dete, a ti ćeš to da gledaš"
S.T.1 - Copyright Foto: Privatna arhiva

Novosađanka S.T. ispričala je u svojoj ispovesti kakvu je torturu proživela kao studentkinja koja je htela da pomogne slepom čoveku.

Ona je 2015. godine studirala radnu terapiju i prijavila se na oglas za posao koji je podrazumevao da se brine o slepom čoveku.

- Videla sam to kao priliku za praksu i kad sam otišla na razgovor on me pitao me koliko dugo bih mogla da radim na šta sam ja odgovorila 2-3 meseca, što njemu nije odgovaralo. Iako se naš susret na tome završio on je nastavio da me zove i tvrdio kako smo se mi već sreli- počinje S.T. svoju priču za 24sedam.

Kako je objasnila on je  "namazan i pametan" i predstavio joj se kao pošten i human kako bi pridobio njenu pažnju i poverenje.

- Razgovarali smo telefonom, ali kroz 2-3 nedelje sam videla da nije normalan. On maltretira ljude oko sebe, to mu je jedina zanimacija, da po ceo dan sedi za kompjuterom i maltretira ljude- kaže naša sagovornica.

- Uzimao je moje fotografije i pravio lažne profile na kojima su bile moje slike, sa mog bloga skidao tekstove i navodio ih kao svoje. Preko tih profila sa mojim slikama nudio je posao i predstavljao me kao da ja radim za njega- dodaje S.T.

Ona je objasnila da je sve dokaze priložila nadležnim organima kad ga je prvi put prijavila, ali da je reakcija izostala jer se on vodi kao socijalni slučaj i ima veze u policiji. 

S.T. nije jedina žrtva

- Devojka koja je kasnije radila kod njega mi se javila dok sam bila trudna i rekla mi da je napao je u stanu, da je tukao jer nije lepo ostavila mleko u frižider, pa je zaključao u stan i rekao joj da "neće živa izaći". Kad je tek došla da radi on je tražio da zaprati mene, skidao je moje slike dok je bio otključan profil, pa je to tražio i od nje- priča S.T. 

Ta devojka je kasnije pozvala policiju, a komšinica koja je svedočila je rekla da se iz njegovog stana stalno čuje buka i da je na zidovima videla tragove krvi. 

S.T. nam je objasnila i da on nije potpuno slep, da na jedno oko vidi delimično, a na drugo uopšte ne vidi.

- Pre 3-4 nedelje me je ponovo pozvao, iako je poslednji put kad sam mu se javila razgovarao sa mojim mužem i rekao mu da će mu "silovati dete i naterati ga da to gleda"- kaže sagovornica.

Branilac S.T. je za 24sedam objasnio da je oštećena u dva navrata prijavljivala osumnjičenog nadležnim državnim organima ali da je reakcija nadležnih državnih organa do sada izostajala.

- Krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, a zbog poslednjih događaja od pre mesec dana, podneli smo dana 01.10.2021. godine. Takođe, za sve naše tvrdnje dostavili smo i dokaze. Smatramo da se u radnjama osumnjičenog stiču obeležja dva krivična dela - ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 Krivičnog zakonika i krivičnog dela proganjanje iz čl. 138a  Krivičnog zakonika, a koje je u naše zakonodavstvo uvedeno poslednjim izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i koje se primenjuje od 01.12.2019. godine. Takođe, radi zaštite oštećene i njene porodice, kao i nesmetanog vođenja krivičnog postupka zahtevali smo da nadležni sud izrekne meru zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom, koja do sad nije izrečena- rekao je advokat Luka Labus.

- Mislimo da ima dovoljno elemenata kao i dokaza da nadležno tužilaštvo postupi po ovoj krivičnoj prijavi, te da bi nakon sprovođenja dokaznih radnji osumnjičeni morao biti optužen a zatim i osuđen pred nadležnim sudom, u skladu sa zakonom. Narednih dana videćemo kako će postupati tužilaštvo i kakvu kvalifikaciju dela će dati, ali uzdamo se da će institucije sistema reagovati i postupiti po zakonu. U suprotnom, imamo propust u smislu generalne prevencije, a svedoci smo da su poslednjih godina učestala krivična dela u kojima su žrtve mahom žene, a kojima je prethodilo ovakvo ili slično ponašanje izvršilaca krivičnog dela- zaključuje on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike