Vodovod star pola veka ide u zaborav! Rešenje višedecenijskog problema Pribojaca na vidiku

29.10.2023

21:14

0

Realizacija projekta, vrednog oko 35 miliona dinara, očekuje se da usledi vrlo brzo

Vodovod star pola veka ide u zaborav! Rešenje višedecenijskog problema Pribojaca na vidiku
Copyright RINA

Višegodišnja potreba žitelja prigradskog naselja Poljice odnosno Prvomajske ulice od Rečice do Jarmovca, uredno vodosnabdevanje, uskoro bi trebalo da bude trajno rešeno.

U pitanju je veliki broj potrošača, jer je Poljice gusto naselje, a nekadašnji vodovod, osim što je star blizu pola veka, njegova propusna moć poodavno nije dovoljna da podmiri potrebe za pijaćom vodom, sve više potrošača, u svako doba dana i godine,pogotovu na višim kotama ovog naselja.

Rešenje ovog problema načelno je dogovoreno 27. oktobra prilikom posete pomoćnika ministarke poljoprivrede Aleksandra Bogićevića, opštini Priboj. Razgovorima su prisustvovali državni sekrtetar u ministarstvu rada Krsto Janjušnjvić, predsednik opštine Lazar Rvović, i direktor JKP "Usluga" Željko Ječemnica.

Realizacija projekta, vrednog oko 35 miliona dinara, očekuje se da usledi vrlo brzo.

Radovi na postavljanju preko dva kilometra nove vodovodne mreže različitih profila, mogla bi da počne već u drugoj polovini novembra, nakon sprovođenja neophodne konkursne procedure.

Prilikom posete ovom naselju, pomoćnik ministarke poljoprivrede najavio je i lepu vest za sve pribojske poljoprivrednike, odnosno moguće formiranje Savetodavne i stručne poljoprivredne sužbe za opštine Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, čije bi sedište bilo u Priboju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike