Po uzoru na Beograd: Opština Priboj daje svakom đaku prvaku 12.000 dinara za kupovinu udžbenika!

31.08.2023

11:50

0

Kao i prethodnih godina, pomoć lokalne samouprave, neće izostati ni za đake pešake, iz udaljenijih pribojskih sela, koji nisu u mogućnosti da koriste javni prevoz

Po uzoru na Beograd: Opština Priboj daje svakom đaku prvaku 12.000 dinara za kupovinu udžbenika!
Ilustracija - Copyright Foto: RINA

U susret novoj školskoj godini, Opština Priboj, kao i prethodnih godina, za đake prvake i njihove roditelje, izdvojiće po 12 hiljada dinara, kao pomoć u nabavci udžbenika, školskog pribora i opreme.

Isti iznos, već nekoliko godina, izdvaja se i za mališane iz pobratimske opštine na Kosovu i Metohiji.

Ove godine prvi put u školske klupe na području opštine Priboj sešće 153 prvaka, a u bratskoj opštini Prilužje, najvećoj srpskoj enklavi na centralnom Kosovu i Metohiji, 30 budućih školaraca.

Kao i prethodnih godina, pomoć lokalne samouprave, neće izostati ni za đake pešake, iz udaljenijih pribojskih sela, koji nisu u mogućnosti da koriste javni prevoz. Njima sleduje pomoć od po 10 hiljada dinara.

Profimedia
 

Opštinsko veće na svom 63. zasedanju u ovom sazivu, utvrdilo je i predlog Odluke o određivanju pravaca pružanja državnih puteva drugog reda, broj 191 i 194,kroz naselja na teritoriji opštine Priboj, kao i predlog Odluke o izradi Izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj.

Pribojski većnici prihvatili su i izveštaj Komisije za procenu štete od poplava u periodu maj-jun ove godine, u ukupnom iznosu od 123 miliona i 443 hiljade dinara.Štete na poljoprivrednim kulurama kod 18 domaćinstava su 2.779.000,00 dinara, dok je šteta na putnoj infrastrukturi 120.664.000,00 dinara.

Opštinsko veće Priboja dalo je i saglasnost Centru za socijalni rad, za prijem jednog stručnog radnika, na poslovima planiranja, razvoja i izveštavanja, u okviru pružanja usluga socijalne zaštite i mera porodično pravne - zaštite,a čiji će se rad finansirati iz budžeta Opštine Priboj.

Pre dva dana objavljeno je i da će roditeljima đaka prvaka u Vranju biti uplaćeno po 7.000 dinara, a opština Surdulica sprovela je program besplatne podele udžbenika svim školarcima na svojoj teritoriji uz podršku roditelјa.

Grad Beograd je obezbedio besplatne udžbenike za svu beogradsku decu, koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike