Godinama preko reke prelazili uz pomoć improvizovane drvene ćuprije: Sada imaju novi betonski most!

07.10.2023

13:10

0

Most su mogli preći samo vešti pešaci, a dok reka ne podivlja prelazili su je volovksom zapregom ili traktorom

Godinama preko reke prelazili uz pomoć improvizovane drvene ćuprije: Sada imaju novi betonski most!
Copyright Foto: RINA

Meštani zaseoka Osoje kod Priboja godinama unazad teško su živeli prelazeći preko improvizovanog drvenog mosta postavljenog preko reke Poblaćnice, rizikujući tako svoju bezbednost.

Most su mogli preći samo vešti pešaci, a dok reka ne podivlja prelazili su je volovksom zapregom ili traktorom.

Njihovim mukama sada je konačno došao kraj, jer je reka Poblaćnica ukroćena, završen je novi most, pa meštani konačno do Priboja mogu da stignu i automobilom.

- Za žitelje desetak domaćinstava Eminića, Šumana, Islamagića, Alimanaovića i Šehovića, iz zaseoka Osoje, ovaj most, nije samo povezivao dve obale, već je i bukvalano izlaz u svet i civilizaciju, kažu za RINU meštani.

Opština Priboj prepoznala je značaj izgradnje betonskog mosta, kao trajnog rešenja,odvojila sredstava, i most je, na zadovoljstvo meštana, već u funkciji.

Most je visok dva i po metra, širok je četiri, a dug 4,5 metara, sa krilima čak 11 metara. Utrošeno je preko 50 kubika betona i 2,5 tone armature. Meštani ga već koriste, iako preostaje još nekih sitnijih poslova.

Meštani zaseoka Osoja u MZ Zabrnjica, nakon dugog čekanja dočekali su kvalitetno i trajno rešenje. Sa izgradnjom mosta, podignut je i nivo puta, pa su sada izbegnuti i dosadašnji usponi sa obe strane reke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike