Posle 70 godina konačno će biti rekonstruisana glavna ulica u Ivanjici: Do sada su samo krpljene rupe, a sada će zasijati u punom sjaju!

29.09.2023

12:16

0

Tokom izvođenja radova vodiće se računa kako bi se sačuvala autentinost po kojoj je ova ulica oduvek poznata

Posle 70 godina konačno će biti rekonstruisana glavna ulica u Ivanjici: Do sada su samo krpljene rupe, a sada će zasijati u punom sjaju!
Rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici - Copyright Foto: RINA

Nakon čekanja dugog sedam decenija konačno je počela rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, na kojoj osim krpljenja udarnih rupa sve ovo vreme nije ništa drugo urađeno.

Tokom izvođenja radova vodiće se računa kako bi se sačuvala autentinost po kojoj je ova ulica oduvek poznata.

- Zavod za zaštitu spomenika dao je uslove da ide prelepi granit na poslednji sloj ulice, ali ispod tog uradiće se kompletna infrastruktura, kanalizacija i sve ono što je godinama ovde pravilo ne samo estetske, već i mnogo veće probleme, kao što su poplave u podrumima - rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Foto: RINA
Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović

Vrednost celokupne inveticije iznosu preko 220.000 dinara, a ovo je samo jedan u nizu kapitalnih projekata koji će biti realizovan u Ivanjici, a koji je usledio nakon posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, ovoj opštini.

- Ova ulica je urađena pre neverovatnih 70. godina, nakon čega je samo održavana, na kojoj su krpljene udarne rupe, odnosno ništa nije rađeno na celoj infrastrukturi ove ulice. Ova ulica je stvarno infesticija na koju su čekale generacije i generacije Ivanjičana - izjavio je Mitrović.

On je dodao da je rok za završetak ovih radova na centralnoj ivanjičkoj ulici 01. avgust sledeće godine.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike