Žena iz Pančeva htela da krsti decu, pa ostala u šoku! Od cifre koju je pop tražio zanemela - "Ostala sam skamenjena ispred njega"

28.09.2023

22:30

0

Kaže i da je planirala da napravi skromnije krštenje, ali ju je sveštenik ubrzo razuverio da je to moguće

Žena iz Pančeva htela da krsti decu, pa ostala u šoku! Od cifre koju je pop tražio zanemela - "Ostala sam skamenjena ispred njega"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Postoje i roditelji koji svoju decu krste kada malo odrastu, a ne odmah po rođenju ili za prvi rođendan.

Jedna mama dvoje dece iz okoline Pančeva, pričekala je da deca malo porastu, ali nije očekivala da će vremenom rasti i cenovnik sveštenika.

Tako je zanemela kada joj je lokalni pop saopštio cenu ove usluge!

- Imam sina i ćerku. Nažalost, nismo ih krstili kada su se rodili, ali sada smo to hteli da uradimo. Inače, ćerka ima 12 godina, a sin 10. Otišla sam do crkve, potražila sveštenika kako bih zakazala krštenje - počinje priču za Telegraf portal majka I.I.

Nije ni slutila da termina nema, a sveštenik joj je pokazao da je prebukiran. Ali, to je bio tek početak.  

Profimedia
 

- Kada sam pitala sveštenika kada bismo to mogli da uradimo, tražio je datum i nikako nismo mogli da nađemo, a onda mi je rekao da ima tek za skoro dva meseca. Pristala sam, jer kada sam ovoliko čekala, pa mogu i dva meseca - kaže mama.

Kaže i da je planirala da napravi nešto skromnije, ali ju je sveštenik ubrzo razuverio da je to moguće.

- Planirala sam da tu bude naš stari kum, porodice naše i eventualno neki prijatelj. Znači krštenje i neki manji ručak da se obeleži, ipak je to bitna stvar u životu - priča majka i otkriva njenu reakciju kada je pitala za cenu.

- Možda sam zaostala u nekom drugom vremenu, ali ovo nisam očekivala. Pitala sam koliko košta da se krste oba deteta, planirala sam okvirno da bude oko 10.000 po detetu, a onda mi je sveštenik rekao da je po detetu 17.500! Ostala sam skamenjena ispred njega, i nisam znala šta da kažem. Mislim da je to preterano, pritom, ko određuje te cene i zaista mislim da sam bila predmet "pljačke". To vam je ono, APP - ako prođe, prođe. E, kod mene nije niti će. Odlučila sam da odustanem u tom trenutku dok ne nađem poštenog sveštenika - zaključila je I.I.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike