Nakon sinoćne havarije normalizuje se napajanje električnom energijom u Šidu: Tokom noći svi kvarovi će biti otklonjeni

25.09.2023

18:50

0

Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata

Nakon sinoćne havarije normalizuje se napajanje električnom energijom u Šidu: Tokom noći svi kvarovi će biti otklonjeni
Ilustracija - Copyright Pixabay

Očekuje se da će na području Šida svi korisnici do kraja dana i tokom noći imati stabilno napajanje električnom energijom, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

U Šidu je počela normalizacija napajanja električnom energijom i ekipe Elektrodistribucije Srbije sukcesivno priključuju trafostanice na mrežu, jer je potrebno istovremeno i ukloniti postavljene agregate.

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da prioritetni potrošači dobiju električnu energiju u najkraćem roku.

Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata.

Čak 906 mernih mesta napajalo se električnom energijom preko agregata nabavljenih u saradnji sa opštinskim i republičkim institucijama. Probleme u snabdevanju električnom energijom na području Šida izazvala je snažna oluja koja je oborila tri stuba visokonaponskog dalekovoda, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike