Obilne padavine nisu napravile veće probleme u Moravičkom okrugu: Ekipe Civilne zaštite dežurale čitave noći

25.09.2023

17:07

0

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti do sutra

Obilne padavine nisu napravile veće probleme u Moravičkom okrugu: Ekipe Civilne zaštite dežurale čitave noći
Copyright RINA

Kiša koja od juče pada na teritoriji zapadne Srbije, za sada nije izazvala veće probleme na teritoriji opština Lučani i Požega i teritoriji grada Čačka.

Ekipe Sektora za vanredne situacije grada Čačka u pripravnosti su i dežuraju 24 sata.

- Sektor za vanredne situacija kao i Civilna zaštita, ali i javna preduzeća koja imaju dežurstva, tokom čitave noći pratili su stanja na svim vodotokovima prvog ali posebno drugog reda. Za sada nema većih problema, očekujemo da, kako kaže RHMZ već u popodnevnim časovima, u toku noći i sutrašnjeg dana temperature budu oko 25 stepeni. Dobro smo se pripremili uredjujući vodotokove drugog reda. Naša JKP, pre svega "Moravac" i "Gradsko zelenilo" su spremni, ali nisu za sada imali potrebe da reaguju - rekao je za RINU, Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka.

RINA
 

Na ranije evidentiranim kritičnim lokacijama u Ciglarskoj, Beogradskoj ulici, ulici Djakona Avakuma, Ulica 66, ulici Aleksandra Savića  nije bilo nikakvih problema, a nije bilo ni izlivanja vodotokova drugog reda.

- Brojne aktivnosti koje smo ove godine realizovali na čišćenju sistema atmosferske kanalizacije na gradskom području, u saradnji sa JKP "Komunalac", kao i uredjenje i čišćenje kanala na seoskom području, realizovane u saradnji sa JKP "Moravac", dale su odličan rezultat i problemi regulisanja površinskih voda su u velikoj meri smanjeni ili rešeni - rekao je Milan Bojović direktor JP "Gradac" iz Čačka.

Tokom današnjeg dana ekipe JP "Gradac" vršiće obilazak gradskog područja u cilju uočavanja kritičnih lokacija i rešavanja evidentiranih problema, kako bi delovali preventivno.

Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna.

- Uprkos kiši koja pada na teritoriji Dragačeva za sada nema nikakvih problema i nema izlivanja, ekipe JP su u pripravnosti i dežuraju 24 sata - rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti do sutra, kada se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike