Popravljaju se stubovi u Šidu nakon sinoćne havarije! Struja stiže do sutra popodne

24.09.2023

10:34 >> 11:43

0

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena srušeni na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača

Popravljaju se stubovi u Šidu nakon sinoćne havarije! Struja stiže do sutra popodne
Copyright FOTO TANJUG/EMS AD/ BRANKO ĐORĐEVIĆ

Na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, gde su usled jakog nevremena sinoć srušena tri stuba dalekovoda, sve ekipe EMS AD su na terenu, stigli su svi havarijski stubovi za postavljanje i vrše se zemljani radovi za temelje.

Inženjeri i monteri su u aktivnostima za početak fizičkog podizanja stubova, saopšteno je iz EMS. Visina havarijskih stubova, po elaboratima, biće oko 36 metara.

 Izvršni direktor za preno Elektromreže Srbije Branko Đorđević je izjavio da su ekipe trenutno na terenu i da rade na otklanjanju štete izazvane padom tri delokovoda, dodajući da se očekuje da će sutra u popodnevnim časovima 11.000 domaćinstava u opštini Šid dobiti struju.

Đorđević je za Tanjug naveo da je Elektromreža Srbije AD sinoć, nakon nevremena koje je zahvatilo Srem, angažovala sve raspoložive kapacitete i da su na teren poslati ljudi iz Novog Sada, Beograda, Kruševca, Niša, Valjeva Bora, kako bi radili na otklanjanju posledica havarije koja je zadesila Sremsku Mitrovicu i Šid.

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena srušeni na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je sinoć Tanjugu u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Elektromreža Srbije AD saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, juče u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 - TS Šid. Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta.

Inače, zbog love havarije i granični prelaz Batrovci je bio bez struje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike