Zbog obilnih padavina bilo 11 intervencija: U Srbiji danas mirno, nema poziva građana

25.09.2023

10:42

0

U Beogradu smo imali probleme komunalnog tipa, da atmosferska kanalizacija ne može da primi veću količinu vode", ukazao je Milenković

Zbog obilnih padavina bilo 11 intervencija: U Srbiji danas mirno, nema poziva građana
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković je povodom padavina, rekao danas da je situacija trenutno mirna i stabilna, kao i da nema poziva građana za angažovanje.

Milenković je za Tanjug izjavio da je sinoć na celoj teritoriji Srbije bilo 11 intervencija, od čega se najviše radilo na uklanjanju stabala i crpljenju vode. On je naveo da je bila i intervencija na požaru u Čačku, koji je bio izazvan udarom groma. Milenković je rekao da su u Beogradu bile dve intervencije, pri čemu nije došlo do većih šteta.

"U Beogradu smo imali probleme komunalnog tipa, da atmosferska kanalizacija ne može da primi veću količinu vode", ukazao je Milenković. Prema njegovim rečima, velikog angažovanja nije bilo, jer su pripadnici Sektora za vanredne situacije delovali preventivno na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"Sve snage su bile u pripravnosti, komunalna preduzeća i specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi su bili spremni da reaguju", dodao je Milenković. Milenković je istakao da pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje prate situaciju, uprkos najavama o stabilizaciji vremenskih prilika. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike