Crkva mala, ali velika čuda se u njoj dešavaju: Sveštenik nakon molitve u Strmostenu dobio dete, Nikolina se rodila na praznik Cveti (FOTO)

10.08.2023

11:27

0

Svetinja u kojoj se mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze

Crkva mala, ali velika čuda se u njoj dešavaju: Sveštenik nakon molitve u Strmostenu dobio dete, Nikolina se rodila na praznik Cveti (FOTO)
Copyright RINA

Da se Božija čuda dešavaju i da iskrena molitva zaista ima posebnu moć najbolje dokazuje primer sveštenika Aleksandra Aranđelovića i njegove supruge koji su se dugo godina borili za porod, ali uspeha nije bilo. Međutim, kad ga je vladika poslao na službovanje u malu crkvu Svetih Petra i Pavla u selu Strmosten na obali reke Rasine i u blizini Despotovca, sve se promenilo.

- Svaka crkva je sama po sebi svetinja, a do nas je koliko verujemo u čuda da će se ona i dešavati. Ja sam u ovo mesto stigao u decembru 2016. godine, supruga i ja molili smo se za prood i naša Nikolina se rodila prošle godine u aprilu mesecu, baš na praznik Cveti kada sam i ja rukopoložen u đakona. Moje kolege koji su dolazili kao i ja, mladi i bez dece, takođe su dobili naslednike. Molitvama svetih Apostola Petra i Pavla kojima je i inače posvećena crkva, čuda su se dešavala, kazao je za RINU, sveštenik Aleksandar.

 

Svetinja u kojoj se ovaj mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze.

- Čovek mora da vidi i doživi. Crkva ne odiše nekim luksuzom, već je zapravo sasvim jednostavna. Mnogo stvari koje se ovde nalaze iziskuju ulaganje, da se zamene i još mnogo toga, ali ona sama po sebi odiše harmonijom, mirom i blagostanjem. I to je ono što zapravo nju činim posebnom, priča on.

U čudotvorne moći ovog hrama veruju i meštani sela Strmosten i tvrde da tu "nešto ima".

- Ko god dođe u ovu crkvu, vrlo brzo se nakon toga oženi ili uda, a život i kreće na bolje. Nekoliko sveštenika iz ove crkve otišli su ostvareni kao roditelji. A, zahvaljujući moćima ove velike svetinje i apostolima Petru i Pavlu škole i vrtići su nam puni", kažu meštani.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike