Sprema se žestoko nevreme i u Kruševcu: Tamni oblaci nadvili se nad gradom, počela kiša i odjekuje jaka grmljavina (FOTO/VIDEO)

30.07.2023

18:08 >> 18:23

0

Nevreme je već zahvatilo pojedine delove Srbije

Sprema se žestoko nevreme i u Kruševcu: Tamni oblaci nadvili se nad gradom, počela kiša i odjekuje jaka grmljavina (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Dejan Ćirić

Jako olujno nevreme očekuje se i u Kruševcu.

Tamni oblaci nadvili su se nad gradom, što se vidi i na fotografijama koje nam je poslao naš reporter sa lica mesta.

24sedam/Dejan Ćirić
 

Kiša je već počela da pada i čuje se jaka grmljavina.

 

Novo upozorenje RHMZ-a

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se u narednih sat vremena i na području Valjevskih planina očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom, a lokalno je moguća i pojava grada.

Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Valjevu i okolini, navedeno je u hitnom upozorenju RHMZ-a.

Tokom poslepodneva na području severne, srednje Bačke i severnog Banata, kao i u Sremu i Podrinju, pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

Nevreme napravilo haos u Subotici

Nevreme je već zahvatilo pojedine delove Srbije, a u Subotici je jaka kiša, uz povremenu gmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno "pliva" na vodi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na momente se stvarala "kišna zavesa", praćena udarima jačeg vetra, dok se intenzitet nevremena i padavina smenjivao na svakih petnaestak minuta.

Nevreme i u Čačku

Jako olujno nevreme tokom popodneva pogodilo je Čačak. Kiša praćena vetrom i mestimičnim gradom potopila je brojne saobraćajnice.

RINA
 

- Samo je odjednom namračilo i kao da je počela apokalipsa. Sastavilo se nebo sa zemljom. Vetar je toliko jako duvao da je po putu nosio žardinjere. Išli smo peške ka centru grada i jedva stigli da se sakrijemo u ulaz neke zgrade, kaže za RINU Saša Lazović iz Čačka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike