RHMZ izdao hitno upozorenje: Oluja stiže u ove delove Srbije

30.07.2023

15:47

0

Nevreme je već zahvatilo pojedine delove Srbije, a u Subotici je jaka kiša, uz povremenu gmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno "pliva" na vodi

RHMZ izdao hitno upozorenje: Oluja stiže u ove delove Srbije
Nevreme - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ Deniel Novakovic

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u narednih sat vremena na području Valjevskih planina očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom, a lokalno je moguća i pojava grada.

Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Valjevu i okolini, navedeno je u hitnom upozorenju RHMZ-a.

Tokom poslepodneva na području severne, srednje Bačke i severnog Banata, kao i u Sremu i Podrinju, pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

Nevreme zahvatilo Suboticu

Nevreme je već zahvatilo pojedine delove Srbije, a u Subotici je jaka kiša, uz povremenu gmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno "pliva" na vodi. Na momente se stvarala "kišna zavesa", praćena udarima jačeg vetra, dok se intenzitet nevremena i padavina smenjivao na svakih petnaestak minuta.

Trenutno je situacija znatno bolja, kiša je slabijeg intenziteta, ali je gotovo ceo grad pod vodom. Kišnica je u pojedinim ulicama Subotice blokirala saobraćaj, dok je u drugim delovima grada saobraćaj otežan, jer je voda ponegde preko točkova automobila, a automobilske tablice ostaju u velikim barama.

Srećom, nevreme nije pratio grad, a moglo bi se zaključiti i da kratkotrajni olujni vetar nije naneo materijalnu štetu.

Smena sunca i oblaka

Sutra se očekuje promenljivo oblačno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, na severu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima lokalna pojava slabe kiše.

Posle podne prestanak padavina. Vetar slab i umren severozapadni, na istoku povremeno i jak.

Najniža temperatura od 16 do 21 °S, najviša od 26 do 30 °S.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike