Čačani u policijsku stanicu donosili zolje, bombe i automatske puške: Dobar odziv u Moravičkom okrugu u akciji "Predaj oružje”

30.06.2023

21:03

0

Predato je više od 1.900 komada oružja

Čačani u policijsku stanicu donosili zolje, bombe i automatske puške: Dobar odziv u Moravičkom okrugu u akciji "Predaj oružje”
Copyright RINA

 Akcija predaje nelegalnog oružja bez posledica počela je 8. maja, danas je poslednji dan akcije "Predaj oružje", a prema rečima nadležnih iz PU Čačak građani Moravičkog okruga pristupili su odgovorno.

- Na području Moravičkog okruga od 8. maja predato je oko 1.900 komada oružja, više od 87.000 komada municije i oko 1.180 komada minsko-eksplozivnih sredstava. Najviše je predato pištolja i revolvera i lovačkog oružja, ali pored toga predat je i određen broj automatskog oružja, sportskog oružja i određen broj zolja i bombi. Zadovoljni smo odazivom građana na teritoriji celokupne Policijske uprave u Čačku koji su pokazali svoju savesnost i odgovornost i svojim ponašanjem doprineli bezbednosti u celokupnoj zajednici - potvrdila je za agenciju RINA, Milica Jugović, šef Odseka za upravne poslove PU Čačak.

Jugovićeva je još jednom apelovala na sve građane koji kod sebe poseduju nelegalno oružje da ga do kraja dana predaju najbližoj Policijskoj stanici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike