Produžen rok za predaju nelegalnog oružja, odluka objavljena u Službenom glasniku

08.06.2023

11:11

0

Autor: I.K.

Prema novim izmenama rok za predaju nelegalnog oružja porodužuje se sa 8. juna na 30. jun 2023. godine

Produžen rok za predaju nelegalnog oružja, odluka objavljena u Službenom glasniku
Predato oružje - Copyright MUP Srbije

Rok za predaju nelegalnog oružja produžen je do 30. juna naredbom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, potvrđeno je u MUP-u.

Kako je navedeno u „Službenom glasniku“ Gašić je doneo izmenu naredbe o predaji neregistrovanog oružja i municije. Prema novim izmenama rok za predaju nelegalnog oružja porodužuje se sa 8. juna na 30. jun 2023. godine, a naredba stupa na snagu od danas.

U okviru najuspešnije akcije predaje nelegalnog oružja, do sada je predat 62.801 komad oružja, 22.119 komada minsko eksplozivnih sredstava, što je ukupno 84.920 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Predato je i 2.880.019 komada municije.

MUP Srbije
 

 

Građani mogu svakog dana od 7 do 19 sati da dođu do policijske stanice i predaju neregistrovano oružje. Ukoliko ne mogu da dođu dovoljno je da pozovu i policija će doći i preuzeti oružje. Građani nisu u obavezi da se legitimišu, ostave lične podatke, ni da objasne poreklo oružja.

Ovakve akcije sprovođene su i 2015, 2016. i 2021. godine ali one nisu dale ni približan rezultat.

Iz MUP-a poručuju da je rok za predaju oružja produžen da bi se omogućilo građanima da bez posledica, mogu da predaju neregistrovano oružje, jer nakon isteka roka, biće pojačane kontrole, te će u skladu sa izmenama zakona, biti značajno pooštrene kazne za vse koji drže nelegalno oružje, ili legalno drže na nepravilan način.  

Podsetimo, ovu meru država je sprovela nakon dve strašne tragedije koje su zadesile naše društvo 3. i 4. maja kada su se dogodili zločini u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca i Smedereva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike