Vanredna situacija proglašena u Sjenici, Novi Pazar u pripravnosti! Izlile se reke i bujični potoci, voda poplavila na desetine kuća

09.06.2023

09:51

0

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je da se ogromna količina kiše sručila za kratko vreme

Vanredna situacija proglašena u Sjenici, Novi Pazar u pripravnosti! Izlile se reke i bujični potoci, voda poplavila na desetine kuća
Copyright RINA

Veliki broj reka i bujičnih potoka izlio se na teritoriji opštine Sjenica, u kojoj je proglašena vanredna situacija.

- Veliki broj vodotoka se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture i plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata - saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice.

Jako nevreme pogodilo je Sjenicu i dan ranije.

RINA
 

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je tada da se ogromna količina kiše za kratko vreme sručila i da su se, osim reke Grabovice, izlili i potok Tuhovac i Medorački potok.

- Poplavljenih domaćinstava ima i uz ova dva vodotoka. Nažalost, naše mogučnosti su male. Činimo sve što je u našoh moći. Punimo džakove peskom. Nadležne službe izlaze na teren, ali izgleda da je ovo postala naša stvarnost na koju ćemo morati da se naviknemo - kazao je za RINU prvi čovek opštine Sjenica.

Obilne padavine nisu zaobišle ni Novi Pazar, a u tom gradu biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se u što kraćem roku sanirale štete od nevremena. Oštećeni su lokalni putevi, u pojedina domaćinstva prodrla je voda, a usled udara groma došlo je i do velikog požara na porodičnoj kući.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike